Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πανικό προκάλεσε η διπλή έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία

Το εν λόγω ηφαίστειο ύψους 2.930 μ. - ένα από τα πιο ενεργά του πλανήτη -, εκτόξευσε τέφρα σε ύψος έξι χιλιομέτρων στον ουρανό, σύμφωνα με τη Γεωολογική Υπηρεσία της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα να καλυφθούν από στάχτη χωριά στους πρόποδές του. Στην τελευταία μεγάλη έκρηξή του το 2010 είχαν χάσει τις ζωές τους πάνω από 300 άνθρωποι, ενώ άλλοι 280.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι δύο εκρήξεις του ηφαιστείου Μεράπι, κοντά στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ινδονησίας Γιογκιακάρτα, διήρκεσαν περίπου επτά λεπτά.

Η τελευταία φορά που ξύπνησε ήταν τον περασμένο Μάρτιο.

Σε αυξημένη επαγρύπνηση από το 2018

Οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το ηφαίστειο ανέφεραν ότι άκουσαν το πρωί τους «βρυχηθμούς» του με τις τοπικές Αρχές να δημιουργούν αμέσως μια ζώνη απαγόρευσης τριών χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα.

Μετά την έκρηξη οι Αρχές κάλεσαν τα εμπορικά αεροσκάφη να προσεγγίζουν πολύ προσεκτικά την περιοχή, ενώ παρακολουθούν άγρυπνα τις εξελίξεις. Το επίπεδο επικινδυνότητας παραμένει στο δεύτερο υψηλότερο της τετράβαθμης κλίμακας από τον Μάιο του 2018, όταν μια άλλη έκρηξη του ηφαιστείου είχε εκτοξεύσει στήλες τέφρας σε ύψος 5,5 χλμ. Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο «δαχτυλίδι της φωτιάς» του Ειρηνικού, μια τεράστια περιοχή όπου συγκλίνουν τεκτονικές πλάκες, και έχει πάνω από σχεδόν 130 ενεργά ηφαίστεια.

Tags
Back to top button