Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πάλι βλέπουν «φαντάσματα» κατά του Τραμπ τα ΜΜΕ των «Δημοκρατικών»

Πάλι ανακαλύπτουν «φαντάσματα» τα ΜΜΕ των «Δημοκρατικών» κατά του Ν.Τραμπ και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Buzzfeed, που επικαλείται ανώνυμες πηγές από τον στενό κύκλο της έρευνας, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έδωσε προσωπική εντολή στον πρώην δικηγόρο του, Μάικλ Κοέν, να πει ψέματα στο αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με τα σχέδια του να ανεγείρει έναν «Πύργο Τραμπ» στη Μόσχα. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον προσωπικό του δικηγόρο να καταθέσει ψευδώς ότι οι διαπραγματεύσεις για το πρότζεκτ στη Ρωσία ολοκληρώθηκαν μήνες νωρίτερα από την πραγματική τους λήξη. 

Έτσι, υποτίθεται ότι ο Κοέν κατέθεσε επίσημα στο FBI και επιτροπές του Κογκρέσου ότι οι συζητήσεις τελείωσαν τον Ιανουάριο του 2016, ενώ στην πραγματικότητα κράτησαν μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους. 

Σύμφωνα με το Buzzfeed, το γεγονός ότι κατέθεσε ψευδώς μετά από ρητή εντολή του Αμερικανού προέδρου επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Μάικλ Κοέν στον ειδικό ανακριτή του FBI Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος ερευνά τους τελευταίους μήνες τους δήθεν δεσμούς που συνδέουν τον Τραμπ με τη Μόσχα.

Το Buzzfeed, επιχειρεί να εμφανίσει τον Αμερικανό πρόεδρο να ευθύνεται άμεσα για παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης, δίνοντας εντολή σε υφιστάμενό του να ψευδορκήσει για προσωπικές του υποθέσεις.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, ο Τραμπ είχε υποστηρίξει με ενθουσιασμό το σχέδιο του Κοέν να επισκεφθεί τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, προκειμένου να γνωρίσει προσωπικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν και να του ζητήσει να επισπεύσει τα σχέδια ανέγερσης του Πύργου.

Το ταξίδι δεν συνέβη ποτέ και ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τα πάντα ώστε να «σβήσει» όλα τα ίχνη του πρότζεκτ, διατυμπανίζοντας συνεχώς ότι δεν είχε ποτέ συμφέροντα στη Ρωσία ούτε σχεδίαζε επενδύσεις στην χώρα του Πούτιν όλα αυτά βέβαια σύμφωνα με τις «ανώνυμες πηγές» του Buzzfeed

Πολλοί Δημοκραιτκοί γερουσιαστές ζητούν την αποπομπή και την δίωξη του Αμερικανού προέδρου. 

«Αν ο Μάλερ έχει όντως πηγές που επιβεβαιώνουν ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή στον Κοέν να πει ψέματα στο Κογκρέσο, πρέπει να το μάθουμε όσον τον δυνατόν πιο γρήγορα. Ο ειδικός ανακριτής πρέπει να συνεχίσει την έρευνά του αλλά έφτασε η στιγμή να δείξει τα χαρτιά του στο Κογκρέσο, προτού είναι πολύ αργά για να κάνουμε κάτι» δήλωσε ο Κρις Μέρφι. 

Ο Χοακίν Κάστρο, Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Τέξας, δήλωσε ότι αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ «o Τραμπ πρέπει να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί και έπειτα να του ασκηθεί δίωξη».

Tags
Back to top button