Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάγος και αλάτι: H νέα μόδα των εφήβων στη Βρετανία που προκαλεί εγκαύματα δευτέρου βαθμού (βίντεο)

Μάθαμε στον πρόσφατο χιονιά τη σημασία του άλατος ως αντιδραστικό στοιχείο, καθώς η μείξη του με τον πάγο και το χιόνι βοηθά στο λιώσιμο του παγωμένου νερού. Στο Ηνωμένο Βασίλειο τη γνώση αυτή την έχουν και οι έφηβοι, που τη χρησιμοποιούν, όμως, εις βάρος του εαυτού τους.

Μορφή επιδημίας έχει πάρει μία αρρωστημένη συνήθεια, όπου τα παιδιά τοποθετούν πάγο και αλάτι, συνήθως πάνω στον πήχυ τους, προκειμένου να εξετάσουν τις αντοχές τους και στη συνέχεια να… μελετήσουν τα σημάδια που αφήνει η ένωση των δύο στοιχείων. Πέραν του ότι το πείραμα πονάει, προκαλεί και εγκαύματα δευτέρου βαθμού, ιδιαίτερα επιβαρυντικά για τα άκρα!

Τα αποτελέσματα της πρόσμιξης του πάγου και του άλατος αποτυπώνονται και σε πολλά βίντεο στο youtube, διότι ποια η αξία ενός πετυχημένου πειράματος άμα δεν «ανέβει» στο διαδίκτυο;

Άλλωστε, όποιο παιδί νικά και αντέχει πιο πολύ τον πόντο, θέλει να μπορεί να καυχιέται για την επιτυχία του σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο.

Πολλοί γονείς έχουν λάβει γνώση της συγκεκριμένης επιδημίας που αποκαλείται Crazy Salt and Ice challenge και ζητούν από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία να έχουν το νου τους. Ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Πρόληψης Παιδικής Βίας έδωσε τη δική του οπτική στο θέμα: «Η κατακόρυφη αύξηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης έχει αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των παιδιών. Αυτή η τρέλα με τον πάγο και το αλάτι είναι ένα παράδειγμα».

Από ιατρικής άποψης, η συγκεκριμένη βαναυσότητα προς το σώμα δεν αποτυπώνεται αμέσως, καθώς πρώτα επικρατεί ένα μούδιασμα και στη συνέχεια υπάρχει μία έντονη κοκκινίλα. Μόνο αργότερα εμφανίζονται ξεκάθαρα τα εγκαύματα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην δίνουν αμέσως μεγάλη σημασία οι γονείς και τα παιδιά, ενώ έχει καταγραφεί και εισαγωγή σε νοσοκομείο παιδιού με καταστροφή του νευρικού του ιστού.

https://youtu.be/PrfDN0ySh4s

https://youtu.be/u83sLbt3YLU

Tags
Back to top button