Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Τουρκία, Ινδία και Κίνα συνεχίζουν τις αγορές χρυσού

Συνεχίστηκαν και το Μάρτιο οι αγορές χρυσού, με τις Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών, κυρίως αυτές της Τουρκίας, Ινδίας και Κίνας, να αποτελούν την κύρια κινητήρια δύναμη τόσο για τις αγορές όσο και για τις πωλήσεις.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως προέβησαν σε καθαρές αγορές 16 τόνων χρυσού τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και άλλων δημόσιων πηγών. Όπως αναφέρει το Συμβούλιο Χρυσού, η ζήτηση παρέμεινε υγιής με τις οι μηνιαίες ακαθάριστες αγορές να ανέρχονται, σε ετήσια βάση, στους 40 τόνους, αντισταθμιζόμενες εν μέρει από ακαθάριστες πωλήσεις 25 τόνων.

«Χρυσός» το ελαιόλαδο: Η έλλειψη πυροδοτεί τιμές ρεκόρ και φόβους για επισιτιστική ανασφάλεια

Οι σημαντικότεροι αγοραστές προέρχονταν όλοι από τις αναδυόμενες αγορές. Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας πρόσθεσε τον περισσότερο χρυσό κατά τη διάρκεια του μήνα (14 τόνους), ακολουθούμενη από την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας (5 τόνους) και τη Λαϊκή (Κεντρική) Τράπεζα της Κίνας (5 τόνους).

Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης παραμένει η μόνη τράπεζα από της ανεπτυγμένες αγορές, που προσθέτει χρυσό στα αποθέματά της

Από τις ευρωπαϊκές χώρες, Πολωνία και Τσεχία ήταν οι μόνες που προέβησαν τον Μάρτιο σε καθαρές αγορές χρυσού 1 τόνου, έκαστη.

Επιπλέον, το Κρατικό Ταμείο Πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν είναι το μόνο κρατικό επενδυτικό ταμείο που ανέφερε αύξηση των αποθεμάτων του σε χρυσό, κατά 3 τόνους, σε ετήσια βάση, την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου.

Αντίθετα, σε καθαρές πωλήσεις χρυσού προέβησαν τον Μάρτιο οι Φιλιππίνες, Ιορδανία, Ταϊλάνδη και Ουζμπεκιστάν.

Tags
Back to top button