Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Ουμιακόν: Η παγωμένη «κόλαση» της Σιβηρίας – Στους -62 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία (φωτό,βίντεο)

Η φήμη που θέλει τη Σιβηρία να είναι το πιο κρύο μέρος του πλανήτη, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά. Τη Δευτέρα (15/01) έσπασε το ψηφιακό θερμόμετρο, που είχε τοποθετηθεί στην αγορά του χωριού Ουμιακόν καταγράφοντας θερμοκρασία -62 βαθμούς Κελσίου, πριν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Οι Times της Σιβηρίας έγραψαν: «Έσπασε επειδή έκανε πολύ κρύο» ενώ ο επίσημος μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε την ίδια μέρα θερμοκρασία -59 βαθμούς Κελσίου και ένας από τους κατοίκους υποστήριξε πως η θερμοκρασία ξεπέρασε τους -67 βαθμούς Κελσίου.

Το χωριό, που βρίσκεται στη μέση της Σιβηρίας και 9.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, φιλοξενεί 500 «ανθεκτικούς» κατοίκους και τις δεκαετίες του '20 και του '30 ήταν μια ενδιάμεση στάση για τους βοσκούς ταράνδων που πότιζαν τα ζώα τους σε μια θερμική πηγή. Από αυτή την πηγή πήρε και το χωριό το όνομά του που σημαίνει: «Το νερό που δεν παγώνει».

Χρήστες στα social media από την ευρύτερη περιοχή της Δημοκρατίας της Γιακουτίας ή των Σαχά ανέβασαν selfies με παγωμένες βλεφαρίδες και φρύδια!

Tags
Back to top button