Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ουκρανία: Ανατίναξε ρωσική σιδηροδρομική γέφυρα που βρίσκεται 750 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα

Η Ουκρανία μάχεται ακόμα πιο έντονα κατά υποδομών στο ρωσικό έδαφος καθώς την 1η Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού στρατού (GUR) Κιρίλο Μπουντάνοφ είχε προειδοποιήσει ξεκάθαρα.

Προφανώς σε αυτό το πλαίσιο η GUR ανακοίνωσε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ότι προκάλεσε ζημιές σε σιδηροδρομική γέφυρα στην περιφέρεια Σαμάρα της Ρωσίας, περισσότερα από 750 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρξουν καθυστερήσεις στη μεταφορά στρατιωτικού υλικού προς τα ρωσικά στρατεύματα.

«Η GUR επιβεβαιώνει ότι η σιδηροδρομική γέφυρα πάνω από τον ποταμό Τσαπαγέφκα, στη ρωσική περιφέρεια Σαμάρα, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας», ανακοίνωσε η υπηρεσία διευκρινίζοντας ότι προκλήθηκαν ζημιές στη γέφυρα γύρω στις 06:00 (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας) από «την έκρηξη» σε ένα κομμάτι της.

«Η σιδηροδρομική αυτή γραμμή χρησιμοποιείται από την επιτιθέμενη χώρα για να μεταφέρει στρατιωτικό υλικό, κυρίως εκρηκτικά που παράγονται στο εργοστάσιο Πολιμέρ στην πόλη Τσαπαγέφσκ», συνέχισε η GUR στην ανακοίνωσή της, εκτιμώντας ότι η γέφυρα θα μείνει εκτός λειτουργίας «για καιρό».

 Νωρίτερα σήμερα η εταιρεία διαχείρισης σιδηροδρόμων αυτής της ρωσικής περιφέρειας είχε κάνει λόγο για ένα περιστατικό, από το οποίο δεν υπήρξαν τραυματίες και το οποίο προκλήθηκε «από την παρέμβαση ατόμων που δεν διέθεταν άδεια».

«Εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε ζημιές σε πυλώνα της γέφυρας» πάνω από τον ποταμό Τσαπαγέφκα στο κομμάτι που συνδέει την πόλη Ζβέζντα με το Τσαπαγέφσκ, εξήγησε πηγή της εταιρείας την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο TASS.

«Η κυκλοφορία των τρένων έχει ανασταλεί σε αυτό το κομμάτι», πρόσθεσε η εταιρεία διαχείρισης, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν αναφερθεί πολλές ενέργειες δολιοφθοράς στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ρωσίας, οι οποίες έχουν προκαλέσει μεταξύ άλλων και εκτροχιασμούς τρένων. Το Κίεβο – και ειδικά η GUR – έχουν αναλάβει την ευθύνη για πολλές από αυτές τις ενέργειες.

Tags
Back to top button