Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ουαλοί επιστήμονες αναπτύσσουν Εμβόλιο COVID σαν μικροτσιπ

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Swansea της Ουαλίας έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός «έξυπνου εμπλάστρου» («Smart Patch») που θα διαχειριζόταν το εμβόλιο COVID-19, ενώ θα παρακολουθούσε επίσης την αποτελεσματικότητά του (και ο Θεός ξέρει τι άλλο!!!).

Σε μια δημοσίευση της Unilad, η ερευνητική ομάδα δήλωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει ένα πρωτότυπο έως τα τέλη Μαρτίου με την ελπίδα ότι θα περάσει εγκαίρως τις κλινικές δοκιμές για να χρησιμοποιηθεί πριν ολοκληρωθεί η παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού.
Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, το τρόπον τινά έμπλαστρο θα χρησιμοποιήσει μικροβελόνες για να χορηγήσει και το εμβόλιο κορονοϊού και θα παρακολουθήσει την αποτελεσματικότητά του για τον ασθενή παρακολουθώντας την ανοσολογική απόκριση του σώματος. Οι επιστήμονες στο ερευνητικό κέντρο IMPACT του Swansea ελπίζουν να πραγματοποιήσουν κλινικές μελέτες σε ανθρώπους σε συνεργασία με το Imperial College London με σκοπό να καταστήσουν τη συσκευή διαθέσιμη στο εμπόριο εντός τριών ετών.

Δείτε πώς λειτουργεί το "patch" (μοιάζει περισσότερο με μικροτσίπ):

Χρησιμοποιώντας μικροανθρακικό πολυκαρβονικό ή σιλικόνη, το "έξυπνο έμπλαστρο" μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα για τη χορήγηση εμβολίου. Μπορεί να κρατηθεί στη θέση του με ιμάντα ή ταινία για έως και 24 ώρες, κατά τη διάρκεια του οποίου μετρά ταυτόχρονα τη φλεγμονώδη απόκριση ενός ασθενούς στον εμβολιασμό παρακολουθώντας βιοδείκτες στο δέρμα.

Μόλις χορηγηθεί το εμβόλιο, η συσκευή σαρώνεται για να παράγει μια ανάγνωση δεδομένων που μπορεί να παρέχει μια κατανόηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και την απόκριση του οργανισμού σε αυτό.

Το έργο έλαβε χρηματοδότηση από την ουαλική κυβέρνηση. Η ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι ακόμη και μετά την πάροδο του COVID, αυτή η τεχνική μικροτσίπ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία άλλων ασθενειών - ή ίσως ακόμη και μια μέρα θα μπορούσε να βοηθήσει στον προγραμματισμό των ανθρώπων να είναι άνοσοι.

 

Tags
Back to top button