Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκωμοσία κυβέρνησης: Ζωντανά η διαδικασία με την παρουσία Ιερώνυμου

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ομάδες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού επισημαίνει το Μαξίμου. Στην πρώτη ομάδα θα παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Με πολιτικό όρκο θα ορκιστούν οι Γιώργος Αμυράς και Νίκος Γιατρομανωλάκης. 

Δείτε ζωντανά την ορκωμοσία

Τέσσερα υπουργεία αλλάζουν ηγεσία, με τον Κωστή Χατζηδάκη στο Εργασίας, τον Μάκη Βορίδη στο Εσωτερικών, τον Κώστα Σκρέκα στο Περιβάλλοντος και τον Σπήλιο Λιβανό στο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ αποχωρούν ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Γιάννης Βρούτσης. Διατηρείται ο βασικός κορμός στα υπουργεία που διαχειρίσθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα της πανδημίας, της οικονομίας και των ελληνοτουρκικών.

Το στίγμα της επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, ιδιαίτερα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, έδωσε ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα σε τρεις ομάδες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η ορκωμοσία θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11.00, στις 11.45 και στις 12.30.

Στις 11.00 θα ορκιστούν οι:

1. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
2. Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
3. Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών
4. Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
5. Βασίλης Κοντοζαμάνης, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας
6. Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών 

Στις 11.45 θα ορκιστούν οι:

1. Θοδωρής Λιβάνιος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό
2. Χρήστος Ταραντίλης, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό
3. Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων
4. Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων
5. Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
6. Γιώργος Κώτσηρας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης

Στις 12.30 θα ορκιστούν οι:

1. Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών
2. Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου 
3. Γιώργος Στύλιος, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης 
4. Κώστας Κατσαφάδος, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
5. Γιάννης Οικονόμου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
6. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού

Με πολιτικό όρκο θα ορκιστούν:

1. Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
2. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Tags
Back to top button