Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριστική η υποψηφιότητα Φάμελλου - Γεροβασίλη στον ΣΥΡΙΖΑ- «Ο Κασσελάκης δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία» (Βίντεο)

Αύριο Σάββατο συγκαλείται η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όπου πρόκειται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το Συνέδριο και την εκλογή προέδρου.

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, αποφάσισε την Πέμπτη να μην εισηγηθεί αλλαγές στα κριτήρια για τους υποψηφίους, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε πιθανή υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει εμμέσως ότι θα είναι υποψήφιος, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματος που τον στηρίζουν, ωστόσο δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση ακόμη. Πιθανολογείται ότι θα το κάνει μετά την συνεδρίαση της ΚΕ, ίσως από Δευτέρα.

Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για το ποιος θα είναι υποψήφιος εκ μέρους των «100» (πρώην «87»), που κίνησαν την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη. Εκτός του Παύλου Πολάκη που το έχει δηλώσει δημοσίως, συζητείται έντονα το όνομα του Σωκράτη Φάμελλου. Κατά πληροφορίες, η υποψηφιότητά του έχει «κλειδώσει» εφόσον διασφαλίσει την πλήρη στήριξη των «100». Απόψε γίνονται «ζυμώσεις» για την τελική απόφαση, την οποία αναμένεται πάντως να ανακοινώσει μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τις αποφάσεις της.

Η ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και των συνοδευτικών υπογραφών θα αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου. Κάθε μέλος της ΚΕ μπορεί να υπογράψει και για περισσότερους από έναν υποψήφιο πρόεδρο.

Ο οδικός χάρτης προβλέπει ότι στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή συνέδρων για το έκτακτο Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου ενώ η εκλογή αρχηγού θα πραγματοποιηθεί στις 24/11 και 1/12.

Γεροβασίλη: Ο Κασσελάκης δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία


Μέσα σε αυτό το κλίμα, συνεχίζονται οι επιθέσεις στελεχών κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Η Όλγα Γεροβασίλη εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο άνθρωπος ήθελε ένα κόμμα ενός ανδρός αρχή. Τελεία. Όποιος είπε “ναι” ήταν καλά, όποιος έλεγε “όχι” ήταν αντίπαλος. Και μάλιστα με τη ρετσινιά του υπονομευτή, της νομεκλατούρας κτλ» ανέφερε καλεσμένη στο Attica TV.

«Είμαι βέβαιη ότι ο κύριος Κασσελάκης δε θα έχει δεύτερη ευκαιρία στη χώρα και θα δώσουμε όλοι το μάξιμουμ των δυνατοτήτων προκειμένου να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο» πρόσθεσε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ρωτήθηκε για το αν δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία μέσω της κάλπης, η Γεροβασίλη απάντησε ότι «κατά την άποψή του θα έπρεπε να αποσυρθεί με αξιοπρέπεια, αλλά εκτιμώ ότι θα είναι υποψήφιος».

«Το κόμμα έδωσε μεγάλη ανοχή και χρόνο στον Στ. Κασσελάκη να προσαρμοστεί και να συντονιστεί. Είναι ένας ολόκληρος χρόνος. Τεράστιος χρόνος όταν τα προβλήματα έχουν ενταθεί από την κυβέρνηση. Σε αυτό το χρόνο οι περισσότεροι έδειξαν μεγάλη ανοχή. Εγώ από τον Φεβρουάριο είχα δει κάτι και έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου» είπε ακόμη.

Γεροβασίλη: Θα απαντήσω τις επόμενες ημέρες εάν θα είμαι υποψήφια


Σε ερώτηση για το αν θα βάλει η ίδια υποψηφιότητα, δεν μίλησε ξεκάθαρα και είπε ότι θα το αποφασίσει τις επόμενες ημέρες.

«Η θέση του προέδρου δεν ήταν ουδέποτε ζητούμενο και το έχω δείξει στη πορεία μου. Δεν είχα συμπεριφορά δελφίνου. Δεν σέρνομαι από τα γεγονότα. Θα απαντήσω τις επόμενες ημέρες σε αυτό το ερώτημα (της υποψηφιότητας). Οι σκέψεις είναι σύνθετες. Η στιγμή είναι δύσκολη, κρίσιμη και καθοριστική. Είναι υπαρξιακή στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή».

 

Tags
Back to top button