Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οριακή νίκη για την κυβερνώσα συντηρητική συμμαχία στη Νορβηγία

Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας κήρυξε σήμερα Τρίτη τη νίκη της στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, καθώς η δεξιά συμμαχία της οποίας ηγείται κέρδισε, αν και οριακά, την αντιπολίτευση με επικεφαλής το Εργατικό Κόμμα. 

Η νίκη αυτή χαρακτηρίζεται ιστορική για την Έρνα Σόλμπεργκ, το στιλ διακυβέρνησης της οποίας οι υποστηρικτές της συγκρίνουν με εκείνο της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ, αφού καμιά κυβέρνηση των Συντηρητικών δεν είχε καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία στις εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στην πετρελαιοπαραγωγική χώρα μετά το 1985. 

«Φαίνεται πως είναι μια καθαρή νίκη» για την κεντροδεξιά, δήλωσε ακτινοβολώντας η Σόλμπεργκ στους επευφημούντες υποστηρικτές της στο Όσλο λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 01:00 ώρα Ελλάδας). 

«Οι λύσεις μας έφεραν αποτέλεσμα. Δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας», συνέχισε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, αλλά προειδοποίησε ότι «έχουμε προκλήσεις μπροστά μας. Τα έσοδά μας από το πετρέλαιο θα είναι χαμηλότερα. Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε ευθύνες»

Η κυβερνητική συμμαχία των Συντηρητικών της Σόλμπεργκ, του λαϊκιστικού Κόμματος της Προόδου?που βρίσκεται πίσω από τα μέτρα περιορισμού της μετανάστευσης στη Νορβηγία?και δύο μικρότερων κεντροδεξιών κομμάτων πρόκειται να καταλάβει 89 έδρες στη Βουλή επί συνόλου 169, βάσει μιας στατιστικής προβολής με το 93,2% των ψήφων καταμετρημένο. 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button