Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οπλικό σύστημα AHMI της SAS Technology προσαρμοσμένο για τα ελικόπτερα του ελληνικού στρατού ταράζει τα ύδατα

Σύμφωνα με τον Έλληνα ειδικό Βασίλη Βενιέρη, η εταιρεία  SAS Technology, παρουσίασε πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες, για την αξιοποίηση του συστήματος AHMI από τα Ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού.

Πάντα σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχει ήδη υπό ανάπτυξη φορέας του ΑΗΜΙ και για πυλώνες αεροσκαφών. Οι φωτογραφίες δείχνουν ελικόπτερα ΝΗ-90 σε εκτόξευση του συστήματος AHMI σε θαλάσσιους και υποθαλάσσιους στόχους, κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Τρομάζει η δήλωση του Ντίμον (JP Morgan)! Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μόλις άρχισε θα γίνει τσουνάμι που θα σαρώσει τα πάντα

Οι πύραυλοι αυτοί φαίνονται να είναι τοποθετημένοι σε ειδικό σύστημα εκτόξευσης εντός του ελικοπτέρου, για επιχειρήσεις αυτού του τύπου.

Θα ήταν πολύ καλή ιδέα σε αυτό το σημείο, η στενή συνεργασία της εταιρείας αυτής και με την ΕΑΒ, για την κατασκευή ενός μη επανδρωμένου φορέα συστημάτων AHMI.

Οφείλουμε να συνυπολογίσουμε όμως, στα όποια σχέδια μπορούν να γίνουν ,και την μελλοντική αγορά από την χώρα μας 50 αμερικανικών ελικοπτέρων UH-60M, τα οποία σίγουρα μας δίνουν πολλές δυνατότητες για υλοποίηση ενός άμεσου προγράμματος, για τις ανάγκες της χώρας μας στο Αιγαίο.

Θα δούμε σύντομα πολλά ακόμη επιτεύγματα στον τομέα της αμυντικής μας βιομηχανίας κρατικής και ιδιωτικής, με στόχο  να την επιδείξουμε στους υπερφίαλους Τούρκους που ειρωνεύονται με άσχημο τρόπο την χώρα μας σε κάθε ευκαιρία.

Ποιο είναι το οπλικό σύστημα AIHMI

Πριν ένα χρόνο, εκτόξευσε  για πρώτη φορά το "Aihmi" (Αγγλικά "Pinpoint") AHX-1X Stand Off Loitering Munition. Η δοκιμή πτήσης πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου 2023 και στον Aihmi τοποθετήθηκε μια εικονική κεφαλή. Η δοκιμή ήταν πολύ επιτυχημένη σύμφωνα με την εταιρεία.  

Η SAS Technology θεωρεί το Aihmi AHM-1X ως πιθανό όπλο για το οπλισμένο drone SRS-1A Sarisa, το οποίο έχει χωρητικότητα 25 kg, επιτρέποντάς του να μεταφέρει ένα Stand-Off Loitering Munition (SOLM).

Η ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2020, παράγει το Aihmi AHM-1X, ένα μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα (UAS) που αναπτύχθηκε για να επεκτείνει την εμβέλεια των πυραύλων 2,75 ιντσών (70 mm).

Η πρωτοβουλία πίσω από το πύραυλο Aihmi AHM-1X της SAS Technology στοχεύει στο να ενισχύσει την ασφάλεια τόσο των επανδρωμένων όσο και των μη επανδρωμένων πλατφορμών οπλισμένων με ρουκέτες στο πεδίο της μάχης.

Αυτός ο πύραυλος αντιμετωπίζει την αυξανόμενη απειλή για τα ελικόπτερα και τα UAV που συνιστούν οι εξελίξεις σε συστήματα αεράμυνας πολύ μικρής εμβέλειας και η ανάπτυξη οχημάτων με πιο ισχυρά πυροβόλα.

Νάτος πάλι ο ψευδομουφτής ... που δεν σέβεται τίποτα! Το ελληνικό κράτος καταστρέφει την γλώσσα μας

Αυτές οι εξελίξεις επίσης, σε συνδυασμό με συστήματα αντι-UAS, έχουν καταστήσει τους κατευθυνόμενους ή μη κατευθυνόμενους πυραύλους ευάλωτους σε συστήματα επίγειας αεράμυνας, ακόμη και σε τακτικό επίπεδο.

Για να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση, η SAS Technology συνεργάστηκε με την Thales για την ανάπτυξη ενός πλαισίου αεροσκάφους και για την αύξηση της εμβέλειας των πυραύλων 2,75 ιντσών.

Το προκύπτον σύστημα, που ονομάζεται Aihmi, αιχμή του δόρατος στα ελληνικά, παίρνει τη μορφή UAS με ψηλό φτερό που διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα στο πίσω μέρος που ενεργοποιεί μια έλικα ώθησης δύο λεπίδων.

Προαιρετικά, μπορεί να λειτουργήσει και ως ανεμόπτερο χωρίς κανένα σύστημα πρόωσης.

Η SAS Technology θεωρεί το Aihmi AHM-1X ως πιθανό όπλο για το οπλισμένο drone SRS-1A Sarisa, το οποίο έχει χωρητικότητα 25 kg, επιτρέποντάς του να μεταφέρει ένα Stand-Off Loitering Munition (SOLM), ενώ το Thalos II σταθερής πτέρυγας UAS μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα AHM-1X.

Πρόκειται για μελλοντικά ελληνικής κατασκευής οπλικά συστήματα που θα επανδρώσουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ως απάντηση στο τουρκικό μέγα-πρόγραμμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών μικρού και μεσαίου υψομέτρου.   

Tags
Back to top button