Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

ΟΟΣΑ: «Η Κίνα έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις»

Την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί το συνεχώς αυξανόμενο χρέος των κινεζικών επιχειρήσεων, επισημαίνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στις εξαμηνιαίες οικονομικές προβλέψεις του για την Κίνα.

Συγκεκριμένα, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας πιθανόν να επιβραδυνθεί στο 6,5% φέτος και περαιτέρω στο 6,3% το 2018, αν και οι εξαγωγές αναμένεται να ενισχυθούν καθώς ενδυναμώνεται η παγκόσμια ζήτηση.

Ωστόσο ο ΟΟΣΑ αναγνωρίζει ότι η κινεζική οικονομία θα παραμείνει η ατμομηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης, γεγονός που θα οδηγήσει σε σχεδόν διπλασιασμό το κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2020, σε σύγκριση με το 2010.

Στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ δεν παραβλέπει το ρίσκο που διατρέχει η κινεζική οικονομία εξαιτίας του χρέους των κινεζικών επιχειρήσεων, το οποίο ανέρχεται περίπου στο 170% του ΑΕΠ, το υψηλότερο μεταξύ των μεγάλων οικονομιών. Ωστόσο το πρόβλημα εντοπίζεται όχι τόσο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όσο κυρίως στις κρατικά ελεγχόμενες επιχειρήσεις, το χρέος των οποίων αγγίζει περίπου το 120% του ΑΕΠ.

Ο ΟΟΣΑ επιμένει στο ότι η Κίνα πρέπει πλέον να στρέψει την οικονομία της από τις επενδύσεις στην κατανάλωση και την καινοτομία, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου η εκρηκτική ανάπτυξη των προηγούμενων ετών να αποκτήσει ανθεκτικά χαρακτηριστικά.

Tags
Back to top button