Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ονδούρα: Στη φυλακή για ξέπλυμα χρήματος πρώην υποψήφιος πρόεδρος

Ο δύο φορές υποψήφιος για την προεδρία της Ονδούρας, Τζιάνι Ρόσενταλ καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών στις ΗΠΑ, από ομοσπονδιακό δικαστή της Νέας Υόρκης, για ξέπλυμα χρήματος του καρτέλ των ναρκωτικών Λος Κατσίρος.

Ο επιχειρηματίας, γόνος της πανίσχυρης οικογένειας των Ρόσενταλ, η οποία έχει συμφέροντα στους κλάδους των τραπεζών, των μέσων ενημέρωσης, των ακινήτων και του τουρισμού, μεταξύ άλλων, είχε κατηγορηθεί για νομιμοποίηση εσόδων του καρτέλ από το 2004 ως το 2015, όταν κατά σειρά διετέλεσε υπουργός Προεδρίας, βουλευτής και δύο φορές υποψήφιος για την προεδρία (2009/2013).

Ο Ρόσενταλ, 52 ετών, είχε παραδοθεί στην αμερικανική δικαιοσύνη τον Οκτώβριο του 2015 και τον Ιούλιο ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ονδούρα την Παρασκευή, ο Ρόσενταλ αναφέρει πως κατηγορεί μόνο τον εαυτό του, διότι «έλαβε μεγάλα ποσά χωρίς να εξακριβώσει την προέλευσή τους», που κατόπιν χρησιμοποίησε για τις προεκλογικές του εκστρατείες.

Η αμερικανική δικαιοσύνη έχει βάλει επίσης στο στόχαστρο τον πατέρα του, τον Χάιμε Ρόσενταλ, 81 ετών, πρώην αντιπρόεδρο της Ονδούρας, και τον ανιψιό του Γιάνκελ, πρώην υπουργό Επενδύσεων του σημερινού προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες.

Ο Χάιμε Ρόσενταλ ζει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους στην Ονδούρα, καθώς έχει ζητηθεί η έκδοσή του από τις ΗΠΑ, ενώ ο Γιάνκελ Ρόσενταλ έχει επίσης ομολογήσει την ενοχή του σε αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Tags
Back to top button