Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πόσο ανταμείβεται ο κόπος των Ελλήνων Ολυμπιονικών

Η Ελλάδα μετράει ήδη τρία μετάλλια στο Τόκιο.

Το συναισθηματικό ξέσπασμα του Θοδωρή Ιακωβίδη έφερε πολλά ερωτήματα για την επιβίωση των αθλητών. Πόσα χρήματα παίρνουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες αν κατακτήσουν μετάλλιο.

Οι αθλητές μάχονται, παλεύουν, ιδρώνουν και προπονούνται καθημερινά επί τέσσερα χρόνια για μια στιγμή στους εκάστοτε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας αρσιβαρίστας αποφάσισε να αποσυρθεί σε ηλικία 30 ετών, αν και τώρα το ξανά σκέφτεται, αφού δεν μπορούσε να επιβιώσει.

Μιλώντας στο Sputnik κατά την επιστροφή του από το Τόκιο τόνισε πως κάθε αθλητής ζητά τα αυτονόητα και όχι να επιστρέψουμε στην εποχή των παχιών αγελάδων.

 

Η τιμή αλλάζει από χώρα σε χώρα

Το μεγάλο ερώτημα είναι με πόσα χρήματα αμείβονται οι αθλητές που κατακτούν ένα μετάλλιο σε μια Ολυμπιάδα. Αυτό βέβαια δεν είναι στάνταρ και αλλάζει από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα, ένας χρυσός Ολυμπιονίκης στη Σιγκαπούρη θα λάβει χρηματικό βραβείο 737.000 και ένας από τις ΗΠΑ έπαθλο 37.500 δολαρίων.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην κούρσα των μεταλλίων οι Μάντης – Καγιαλής

Υπάρχουν και χώρες όπως οι Φιλιππίνες που στο πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε την ιστορία η αρσιβαρίστρια Χάϊντιλιν Ντίαζ έφερε ως επιβράβευση 600.000 δολάρια από την Επιτροπή Αθλητισμού της χώρας της, δύο σπίτια και δωρεάν αεροπορικές πτήσεις εφ’ όρου ζωής.

Στην κορυφή της λίστας η Ινδονησία

Στην κορυφή με το υψηλότερο χρηματικό έπαθλο είναι η Ινδονησία με 746.000 δολάρια, ενώ στη Μαλαισία, οι αθλητές που ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βάζουν στο τραπεζικό τους λογαριασμό 236.149 δολάρια.

 

Μόνο 10.000 ευρώ η πρόκριση

Όσον αφορά την Ελλάδα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δίνει ένα μπόνους στους αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι 83 αθλητές που πήραν την πρόκριση για το Τόκιο έλαβαν 10.000 ευρώ που αποφάσισε η Ολομέλεια να δίνονται σε κάθε αθλητή που εξασφαλίζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για το κάθε μετάλλιο στην Ιαπωνία, οι Έλληνες αθλητές δεν λαμβάνουν τίποτα, εκτός αν θέλει μόνο ο Υπουργός με νόμο να δώσει κάτι σε κάθε Ολυμπιονίκη.

Πάντως, η ΕΟΕ μόνο για τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχει καταβάλλει συνολικά 2 εκατομμύρια 700 χιλιάδες για την πραγματοποίηση ταξιδιών στο εξωτερικό για αγώνες, για συμμετοχή σε καμπ προετοιμασίας εντός και εκτός Ελλάδας, για επιστημονική υποστήριξη, για προμήθεια αγωνιστικού και προπονητικού εξοπλισμού σας, αλλά και το εφάπαξ της πρόκρισης.

Tags
Back to top button