Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οκτώ στους δέκα Γάλλους δεν είναι ικανοποιημένοι από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Σχεδόν οκτώ στους δέκα Γάλλους (ποσοστό 78%) θεωρούν ότι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα που έχουν εκφράσει τα “κίτρινα γιλέκα”, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά στις 4 και 5 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.002 προσώπων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Οι περισσότεροι Γάλλοι εξακολουθούν να εγκρίνουν τις κινητοποιήσεις (72%), μία ημέρα μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα της αύξησης των φόρων στα καύσιμα. Πιο αναλυτικά, το 46% δηλώνει ότι στηρίζει το κίνημα και το 26% ότι το “συμπαθεί”. Μόλις δύο στους δέκα (ποσοστό 21%) διαφωνούν ενώ το 6% “δεν ενδιαφέρεται”, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για λογαριασμό του BFMTV.

Από τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, κανένα δεν θεωρείται ικανό να βελτιώσει την αγοραστική δύναμη των Γάλλων. “Αποτελεσματική” κρίνεται από το 46% η ακύρωση της αύξησης στην τιμή του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου. Το 32% χαρακτηρίζει θετική και την αναβολή στην αύξηση του φόρου επί των καυσίμων. Δύο στους τρεις (ποσοστό 63%) υποστηρίζουν ότι η κινητοποίηση θα πρέπει να συνεχιστεί.

Οι Γάλλοι καταδικάζουν πάντως μαζικά (82%) τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο, αν και το 37% δηλώνουν ότι “καταλαβαίνουν” τους διαδηλωτές.Το ποσοστό εκείνων που αυτοχαρακτηρίζονται “κίτρινα γιλέκα” ανέρχεται στο 20%. Από αυτούς, το 36% είπαν ότι ψήφισαν τη Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017, το 28% ψήφισαν τον Ζαν-Λικ Μελανσόν της “Ανυπότακτης Γαλλίας” και μόνο το 5% ψήφισε στον Εμανουέλ Μακρόν.

 

 

 

 

 

Tags
Back to top button