Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

Η κατάσταση στην Τουρκία αναμένεται να απασχολήσει τους ηγέτες της ΕΕ κατά το αυριανό δείπνο στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ είχε ζητήσει προεκλογικά αυτήν τη συζήτηση, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να αναθερμανθούν οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, την ώρα που στην πράξη έχουν παγώσει οι ενταξιακές διαδικασίες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές δεν αναμένονται αποφάσεις, ωστόσο αναζητείται μια «ισορροπία» μεταξύ των εργαλείων πίεσης που έχει στη διάθεσή της η ΕΕ σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Τουρκία και την ανάγκη να παραμείνει η Τουρκία ένας σημαντικός εταίρος.

Την ίδια ώρα η Διεθνής Αμνηστία καλεί με ανακοίνωσή της από τις Βρυξέλλες τους ηγέτες να «καταδικάσουν τη βίαιη και παρατεταμένη καταστολή των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων στην Τουρκία».

«Πρέπει να ζητήσουν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων όσων αδίκως φυλακίστηκαν στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button