Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι Ρώσοι κρύβονται πίσω από έντονες παρεμβολές στο GPS αυτόν τον μήνα από Έβρο μέχρι Αδριανούπολη;

Σύμφωνα με έγκυρη, έχουμε έντονες παρεμβολές στο παγκόσμιο σήμα GPS στην Αλεξανδρούπολη και πέριξ αυτής μέχρι την Αδριανούπολη.

Οι παρεμβολές είναι συχνές, έντονες, ενώ έχουν αναφερθεί και παλαιότερα, προκαλώντας όπως είναι φυσικό εύλογα, πολλά ερωτηματικά για την εθνικότητα της προέλευσης τους.

Υπαρθμ 1 χώρα που έρχεται κατευθείαν στο μυαλό είναι η Ρωσία, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, αφού η ρωσική πλευρά έχει αναφέρει ότι θα στοχοποιήσει όλες τις αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Αλεξανδρούπολης.

Ο λιμένας της πόλης ως γνωστόν εξυπηρετεί την μεταφορά εκατοντάδων αμερικανικών οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και για τις ανάγκες ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Επίσης από αυτήν την περιοχή διέρχονται στον εναέριο χώρο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με προορισμό την Μαύρη Θάλασσα, στην οποία έχουμε συχνά αεροπορικά επεισόδια Αμερικανών και Ρώσων.

Το πιο πιθανό πίσω από αυτές τις παρεμβολές να είναι η Ρωσία

Πριν μερικούς μήνες, και συγκεκριμένα την Άνοιξη του 2024, είχαμε έντονες παρεμβολές στα συστήματα πλοήγησης στην Ανατολική Ευρώπη, που αφορούσε άνω των 1.600 αεροσκαφών επιβατικών, στρατιωτικών ( όλων των τύπων).

Μιλάμε για παρεμβολές από ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου γύρω από την περιοχή της Βαλτικής.

Ένας χάρτης που δημοσιεύθηκε, δείχνει εκτεταμένες παρεμβολές σε όλη την Πολωνία και τη νότια Σουηδία.
Τον Ιανουάριο του 2024, η Φινλανδική Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών (Traficom) ανακοίνωσε ότι οι διαταραχές του σήματος GPS εντοπίστηκαν στην ανατολική και

Σημαντικές παρεμβολές GPS έχουμε συχνά οι οποίες  επηρεάζουν αεροσκάφη πάνω από την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία & τη Βαλτική Θάλασσα.

Η χρήση των δυνατοτήτων ηλεκτρονικού πολέμου, πληροφοριών και παρεμβολών, αποτελεί μια σημαντική πτυχή των στρατιωτικών εξελίξεων που προκύπτουν της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι διακοπές στα σήματα που χρησιμοποιούν οι πιλότοι καθώς και οι αυτοκινητιστές, ακολουθούν προηγούμενες διαταραχές του GPS, πυροδοτώντας πληροφορίες για ρωσική εμπλοκή, αν και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η Μόσχα βρισκόταν πίσω από τα τελευταία περιστατικά.

Ρωσικό προβάδισμα στο EW

Οι EurAsian Times είχαν αναφέρει για πρώτη φορά στα τέλη Ιουνίου του 2023, για τη ρωσική τεχνογνωσία στον ηλεκτρονικό πόλεμο και τα συστήματα αντι-drone, που είχαν οδηγήσει στην κατάρριψη πολλών τουρκικών TB-2 Bayraktar στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει αυτήν την τεχνογνωσία από την εμπειρία της στη Συρία, τον πόλεμο του Ντονμπάς και την σύγκρουση της Κριμαίας το 2014.

Η Ρωσία φέρεται να έχει προχωρήσει ταχύτερα στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα συστήματα πληροφοριών από ό,τι περίμεναν οι ΗΠΑ. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποιες πληροφορίες έχει συλλέξει η Ρωσία, αλλά η πρόσβασή της σε OSINT, κατασκοπευτικούς δορυφόρους, πρακτορεία στην Ουκρανία, ισχυρούς υπολογιστές και έμπειρους αναλυτές, καθιστά πιθανό ότι η Ρωσία έχει εκτεταμένες πληροφορίες για τη στρατιωτική και πολιτική κατάσταση της Ουκρανίας.

Μερικές από τις γνωστές πλατφόρμες EW της Ρωσίας είναι το Krasukha-2, Krasukha-4, RB-341V LEER-3, R-330Zh Zhitel, Murmansk-BN και Moskva-1. Μαζί με τα Electronic Support (ES) και της Electronic Attack (EA), εκτελούν παρεμβολές σήματος ραδιοφώνου, επικοινωνιών, ραντάρ δορυφορικής πλοήγησης διαφόρων συχνοτήτων και μπάντες.

Υπενθυμίζουμε ότι, η Ρωσία με το σύστημα 14Ts227 Tobol EW διέκοψε τον «συγχρονισμό» της δορυφορικής υπηρεσίας Διαδικτύου Starlink με τα επίγεια τερματικά της.

Δεν είναι μυστικό ότι, ο αμερικανικός στρατός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ηλεκτρονικά συστήματα που είναι ενσωματωμένα στα όπλα του. Για την κανονική λειτουργία όλων αυτών των ηλεκτρονικών, απαιτείται πρόσβαση στο παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης GPS.

 

Tags
Back to top button