Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι πέντε πιο παλιές εκκλησίες του κόσμου (εικόνες)

Η λέξη Eκκλησία έχει συνεχή χρήση στην ελληνική γλώσσα από την αρχαιότητα. Ετυμολογείται απο το ρήμα εκ-καλώ, με χρήση του θέματος από το επίθετο έκκλητ-ος. Εκκαλώ σήμαινε προσκαλώ άτομα εκ (από) του συνόλου να σχηματίσουν ομάδα. Αποτέλεσμα αυτής της έκ-κλησης ο σχηματισμός σύναξης, συνέλευσης. Με τη λέξη Εκκλησία περιγράφεται τόσο η διαδικασία της συνέλευσης, όσο και το αποτέλεσμά της.

Στην κορυφή της λίστας με τις παλαιότερες εκκλησίες του κόσμου, θα συναντήσει κανεί την εκκλησία Europos Dura.

Πρόκειται για την πρώτη χριστιανική εκκλησία, η οποία βρίσκεται στη Συρία και χρονολογείται από το 235 μ.Χ.

Στην τρίτη θέση συνατάμε την εκκλησία Megiddo στο Τελ Μεγκίντο, του Ισραήλ. Είναι ένα από τα παλαιότερα κτήρια εκκλησιών που ανακαλύφθηκε ποτέ από τους αρχαιολόγους και χρονολογείται από τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Ακολουθεί το Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου. Ένα ένα Ορθόδοξο μοναστήρι σε μια όαση στην ανατολική έρημο της Αιγύπτου. Κρυμμένο βαθιά από τα βουνά της Ερυθράς θάλασσας, βρίσκεται 334 χιλιόμετρα (207 μίλια) νοτιοανατολικά του Καΐρου. Είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της στον κόσμο, και ιδρύθηκε από τους οπαδούς του Αγίου Αντωνίου, του πρώτου ασκητή μοναχού. Η Μονή του Αγ. Αντωνίου είναι ένα από τα πιο γνωστά μοναστήρια στην Αίγυπτο και έχει επηρεάσει έντονα το σχηματισμό των διαφόρων άλλων μοναστηριών.

Η τέταρτη θέση ανήκει αναμφίβολα στην εκκλησία της Παναγίας της Σιών της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία και είναι η πιο σημαντική εκκλησία στην Αιθιοπία. Η αρχική εκκλησία πιστεύεται ότι έχει κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ezana, που ήταν ο πρώτος Χριστιανός αυτοκράτορας της Αιθιοπίας, κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα μ.Χ., και έχει ανακατασκευαστεί αρκετές φορές από τότε.

Η εκκλησία καταστράφηκε για πρώτη φορά κατά την βασιλεία της Gudit κατά τη διάρκεια του 10ου αιώνα. Η δεύτερη καταστροφή, η οποία επιβεβαιώθηκε, εμφανίστηκε τον 16ο αιώνα κατά την βασιλεία του Ahmad ibn Ibrihim al-Ghazi. Ξαναχτίστηκε από τον αυτοκράτορα Gelawdewos και επεκτάθηκε από τους Fasilides κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα.

Τελευταία αφήσασμε την εκκλησία του Αγίου Συμεών του Στυλίτη, η οποία κατά πάσα πιθανότητα χτισμένη στη θέση που καθόταν ο Άγιος Συμεών ο Στυλίτης. Μάλιστα, είναι ευρέως γνωστή ως Qalat Seman το «Φρούριο του Συμεών».

Αν και είναι ένας καλά διατηρημένο ναός, χρονολογείται ωστόσο από τον 5ο αιώνα. Θα τον συναντήσει κανείς περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Χαλέπι, στη Συρία.

dogma.gr

Tags
Back to top button