Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι νέες κινέζικες επενδύσεις άνοιξαν την όρεξη στον Πορτογάλο προέδρο- Του... έτρεχαν κυριολεκτικά τα σάλια (βίντεο)

Μία ιδιαίτερα αμήχανη στιγμή κατέγραψαν οι κάμερες των ρεπόρτερ που κάλυπταν την έναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, και τον Πορτογάλο ομόλογό του, Μαρσέλου Ρεμπέλου Ντε Σόουζα.

Ο Σι Τζινπίνγκ κατέφθασε εχθές στη Λισαβόνα για τη διήμερη επίσκεψή του στην Πορτογαλία, που θα περιλαμβάνει συζητήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης με στόχο τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Μεταξύ των ανωτέρω επενδύσεων είναι και το ενδεχόμενο ένταξης του πορτογαλικού λιμανιού του Σίνες στον «Νέο Δρόμο του Μεταξιού» (One Belt, One Road – OBOR) που σχεδιάζει το Πεκίνο.

Φαίνεται όμως ότι η προοπτική των νέων κινεζικών επενδύσεων άνοιξε την όρεξη του Πορτογάλου προέδρου, προκαλώντας μια ακούσια αντίδραση που τον ντρόπιασε μπροστά στους δημοσιογράφους. Αυτό τουλάχιστον σχολιάζουν με σκωπτική διάθεση τα τοπικά ΜΜΕ.

Το κλιπ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τον Ντε Σόουζα να στέκεται δίπλα από τον Κινέζο πρόεδρο, με ένα ρυάκι σάλιου να τρέχει από το στόμα του. Ο Σι Τζινπίνγκ γυρνάει γρήγορα το κεφάλι από την άλλη μεριά και κοιτάει κάτω για να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον ομόλογό του, όμως οι πανταχού παρούσες κάμερες δεν δείχνουν την ίδια διακριτικότητα και... εστιάζουν στην αλλόκοτη σκηνή.

«Ξέρω ότι η προοπτική επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του OBOR σε κάνει να σου τρέχουν τα σάλια, αλλά προσπάθησε να το ελέγξεις» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter χαριτολογώντας ο Λορέν Τόμετ, επικεφαλής του παραρτήματος του Γαλλικού Πρακτορείου στο Πεκίνο, σχολιάζοντας το viral video.

 

Tags
Back to top button