Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι κάτοικοι του Μπάροου αποχαιρέτησαν τον ήλιο για δύο μήνες

Ο ήλιος έδυσε και δεν αναμένεται να ξεπροβάλει σύντομα.

Το σκοτάδι απλώθηκε χθες πάνω από την Utqiagvik, γνωστή παλιότερα ως Barrow, και έτσι θα ζήσουν οι κάτοικοι για τις επόμενες 60 μέρες.

Η κωμόπολη που βρίσκεται βόρεια του Αρκτικού Κύκλου μπήκε στην ετήσια περίοδο του σκότους, γνωστή και ως πολική νύχτα.

«Η πολική νύχτα είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που συμβαίνει κάθε χειμώνα στο Barrow και κάθε άλλη πόλη εντός του Αρκτικού Κύκλου», εξηγεί η μετεωρολόγος του CNN, Allison Chinchar.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πόλη δεν βυθίζεται στο απόλυτο σκοτάδι: «Είναι όπως μοιάζει ο ουρανός λίγο πριν από την ανατολή του ηλίου ή αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα», λέει η Chinchar, «αυτό θα βλέπουν για αρκετές ώρες τη μέρα, από τώρα ως και τις 22 Ιανουαρίου, όταν ο ήλιος θα ανατείλει επισήμως ξανά».

Η Utqiagvik δεν είναι η μόνη πόλη της Αλάσκα που βιώνει το φαινόμενο, είναι ωστόσο η πρώτη που το ζει κάθε χρόνο, καθώς βρίσκεται πολύ ψηλά στον χάρτη.

Οι κάτοικοι θα αποζημιωθούν το καλοκαίρι, όταν θα ζήσουν το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα χωρίς να δύει ποτέ ο ήλιος (λευκές νύχτες – ήλιος του μεσονυχτίου)...

Tags
Back to top button