Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι Ισραηλινοί έδωσαν στη δημοσιότητα τον τρόπο με τον οποίο η Χεζμπολάχ είχε οργανώσει εισβολή στο Ισραήλ

«Σε μια κοινή επιχείρηση με την ISA, εξοντώσαμε τον τρομοκράτη Νούχμπα που ηγήθηκε της σφαγής στο καταφύγιο βομβών Re'im. Κατά ειρωνικό τρόπο και φρικιαστικό, αυτός ο τρομοκράτης εργάστηκε επίσης για την UNRWA. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε και να προσεγγίζουμε όλους όσους εμπλέκονται στη βάναυση σφαγή» δήλωσε αργα χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων Αντιναύαρχος Daniel Hagari

Ο ισραηλινός αξιωματούχος ανακοίνωσε επίσης πως: «Κατά τη διάρκεια των εορτών, τέσσερις στρατιώτες του IDF σκοτώθηκαν σε μάχες κοντά με τρομοκράτες της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο: Διοικητής Λοχίας (απ.) Μορντεχάι Χάιμ Αμογιάλ, Λοχίας (απ.) Σμουέλ Χαράρι, Λοχίας Σλόμο Αβιάντ Νάιμαν , και τον Λοχία Πρώτης Τάξεως (res.) Shuvael Ben-Natan, ας είναι ευλογία η μνήμη τους. Όλοι ήταν έφεδροι. Έχουμε ιερό καθήκον να τιμήσουμε τους εφέδρους μας, οι οποίοι για πάνω από ένα χρόνο ανταποκρίθηκαν επανειλημμένα στο κάλεσμά μας να υπερασπιστούμε το έθνος, φέροντας το βαρύ τίμημα αυτού του πολέμου. Επιπλέον, έξι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των πεσόντων.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες, πυραύλους και UAV, με αποτέλεσμα δυστυχώς να υπάρξουν θύματα. Επαναλαμβάνω, οι κατευθυντήριες γραμμές της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου σώζουν ζωές: είσοδος σε προστατευμένες περιοχές, κλείσιμο των παραθύρων και θυρών στις προστατευόμενες περιοχές, έξοδος από οχήματα και κατάκλιση στην άκρη του δρόμου και αναμονή 10 λεπτών λόγω θραυσμάτων από αναχαιτίσεις. Αυτές οι ενέργειες σώζουν ζωές. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες και να ενεργήσετε υπεύθυνα για να αποτρέψετε περαιτέρω θύματα. Αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση και προς το παρόν δεν υπάρχουν αλλαγές στις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. Μείνετε σε εγρήγορση και θα σας ενημερώσουμε αμέσως αν αλλάξει κάτι.

Σήμερα, παρατηρήσαμε την αργία του Simchat Torah. Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, στις 6:29 π.μ., ο πόλεμος ξεκίνησε όταν η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε μια βάναυση επίθεση, δολοφονώντας και απαγάγοντας Ισραηλινούς αμάχους. Οι όμηροι, οι πεσόντες και οι τραυματίες -τόσο σωματικά όσο και ψυχικά- είναι πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μας. Από εκείνη την ημέρα, ο Ισραηλινός Στρατός πολέμησε με αποφασιστικότητα και δύναμη σε όλα τα μέτωπα για να αποκαταστήσει την ασφάλεια στους κατοίκους του νότου, του βορρά και όλων των Ισραηλινών πολιτών.

Σήμερα το απόγευμα, επιβεβαιώνουμε ότι σε κοινή επιχείρηση με την ISA, εξοντώσαμε τον τρομοκράτη Νούχμπα που ηγήθηκε της σφαγής στο καταφύγιο βομβών Re'im, όπου δολοφονήθηκαν και απήχθησαν Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένων των νέων που παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ Nova. Κατά ειρωνικό τρόπο και φρικιαστικό, αυτός ο τρομοκράτης εργάστηκε επίσης για την UNRWA. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε και να προσεγγίζουμε όλους όσους εμπλέκονται στη στυγερή σφαγή. Ειδικά απόψε, πρέπει να θυμόμαστε τους 101 ομήρους που εξακολουθούν να κρατούνται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στη Γάζα. Δεσμευόμαστε να τους φέρουμε στο σπίτι.

Απόψε, θα παρουσιάσω τη δραστηριότητα του Ισραηλινού Στρατού στο νότιο Λίβανο σε περιοχές όπου η Χεζμπολάχ έχει εδραιωθεί, κρύβοντας και αποθηκεύοντας όπλα και προετοιμάζοντας επιθέσεις στο έδαφός μας. Για χρόνια, η Χεζμπολάχ σχεδίαζε να εισβάλει στο Ισραήλ. Οι δυνάμεις μας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο πεδίο εκθέτουν τις μεθόδους της Χεζμπολάχ. Πρώτον, μετέτρεψαν τα χωριά των πολιτών σε οχυρωμένες ζώνες μάχης. Από εκεί, κινήθηκαν πιο κοντά στα σύνορα, μετατρέποντας αυτές τις περιοχές σε οχυρούς χώρους σκηνής κρυμμένους κάτω από πυκνή υπερανάπτυξη. Σε αυτές τις τοποθεσίες, τοποθέτησαν όπλα, εκρηκτικά, μοτοσικλέτες και άλλα προκειμένου να εξαπολύσουν επιθέσεις σε βόρειες κοινότητες.

Τον περασμένο χρόνο, η Βόρεια Διοίκηση πραγματοποίησε μια σειρά από χτυπήματα και στοχευμένες επιχειρήσεις εναντίον αυτής της υποδομής στο νότιο Λίβανο. Τον τελευταίο μήνα, οι δυνάμεις μας επιχειρούν στο νότιο Λίβανο, τόσο σε χωριά όσο και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές κοντά στα σύνορα. Ο στόχος είναι να απωθήσει τη Χεζμπολάχ μακριά από τα σύνορα, να διαλύσει τις δυνατότητές της και να εξαλείψει την απειλή για τους κατοίκους του βορρά. Θα δώσω τώρα δύο παραδείγματα που καταδεικνύουν τι έχουμε αποκαλύψει και πώς η Χεζμπολάχ προετοίμασε αυτές τις περιοχές ως προκαταρκτικές βάσεις για μελλοντικές επιθέσεις.

Αυτή είναι η περιοχή Labbuneh, με πυκνή υπερανάπτυξη, η Χεζμπολάχ έχτισε ένα υπόγειο δίκτυο ζωνών μάχης όπου αποθήκευε διάφορα όπλα, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Τον περασμένο μήνα, οι δυνάμεις μας επιχειρούσαν σε αυτήν την περιοχή, καθαρίζοντας την από τρομοκρατικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών με πυκνότητα. Εδώ, μπορείτε να δείτε περισσότερες από τις οχυρώσεις στις πυκνοκατοικημένες περιοχές – υπόγεια κρησφύγετα εξοπλισμένα με κρεβάτια και εξοπλισμό μάχης, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, κοντά στον φράχτη.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η επιχείρησή μας στο χωριό Mhaibib στο νότιο Λίβανο. Όπως μπορείτε να δείτε, η Χεζμπολάχ έκρυψε ένα κέντρο διοίκησης των δυνάμεων Radwan υπόγεια, κάτω από τα σπίτια πολιτών στο χωριό. Τα φρεάτια εισόδου στο κέντρο διοίκησης τοποθετήθηκαν σκόπιμα κάτω από κτίρια κατοικιών. Βρήκαμε μεγάλους υπόγειους διαδρόμους, με σαλόνια, κουζίνες, φαγητό, ντους, μηχανές».

Tags
Back to top button