Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι ΗΠΑ «ανησυχούν» για τις συνεχιζόμενες συλλήψεις Αμερικανών πολιτών στη Β. Κορέα

Η τελευταία σύλληψη Αμερικανού πολίτη στη Β. Κορέα, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αλλεπάλληλες συλλήψεις, που έχουν ως στόχο πολίτες των ΗΠΑ. Καθόσον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα (8/5) η συνέχιση αυτών των γεγονότων είναι «ανησυχητική», σε μια περίοδο που όλο και κλιμακώνεται η ένταση, εξαιτίας των πυρηνικών και πυραυλικών συστημάτων που δοκιμάζει η Πιονγιάνγκ.

«Είναι προφανές ότι είναι ανησυχητικό. Είμαστε ενήμεροι γι' αυτό και θα εργαστούμε μέσω της πρεσβείας της Σουηδίας, μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για να ζητήσουμε την απελευθέρωση των ατόμων εκεί», είπε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Σον Σπάισερ σε δημοσιογράφους.

Ο Κιμ Χακ Σονγκ, ο οποίος εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Πιονγιάνγκ, τέθηκε υπό κράτηση το Σάββατο λόγω υποψίας ότι διέπραττε «εχθρικές πράξεις» εναντίον του κράτους, είπε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Προς το παρόν, τέσσερις Αμερικανοί βρίσκονται υπό κράτηση στη Βόρεια Κορέα, μια χώρα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις και με την οποία έχουν τεχνικά παραμείνει σε εμπόλεμη κατάσταση από την Κορεατική κρίση του 1950-1953.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι οι κρατήσεις μαρτυρούν «το ρίσκο του να ταξιδέψει κανείς στη Βόρεια Κορέα», και πρόσθεσε ότι «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτείνει ιδιαίτερα την αποφυγή επίσκεψης Αμερικανών πολιτών στη Βόρεια Κορέα».

Νωρίτερα χθες, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Τσόε Σον Χουί, γενικός διευθυντής της διεύθυνσης Βόρειας Αμερικής στο υπουργείο Εξωτερικών της Β. Κορέας, επισκέπτεται την Ευρώπη για ανεπίσημες συνομιλίες με πρώην Αμερικανούς κυβερνητικούς. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών θα γίνουν στο Όσλο, αλλά χωρίς τη συμμετοχή της νυν κυβέρνησης.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποβάθμισε τη σημασία των συνομιλιών, γιατί «οι συνομιλίες στο επίπεδο αυτό γίνονται τακτικά για διάφορα θέματα σε διάφορα μέρη του κόσμου και γίνονται ανεξάρτητα από τη συμμετοχή της αμερικανικής κυβέρνησης».

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να συμφωνήσει στην παραίτηση από τα οπλικά προγράμματά της εάν επιθυμεί να γίνει έναρξη επίσημων συνομιλιών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters αυτόν τον μήνα για «σημαντική, μεγάλη διαμάχη» με τη Β. Κορέα, αλλά μετά εξέπληξε με τη δήλωσή του ότι θα «είναι τιμή» του να συναντηθεί με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ουν. Φυσικά, υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Tags
Back to top button