Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι Γερμανοί καταγράφουν όσους πρόσφυγες πέθαναν στην προσπάθειά τους να έρθουν στην Ευρώπη

Η γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel επιχείρησε να δείξει τους άτυχους πρόσφυγες ή μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο, όχι ως αριθμούς, αλλά ως «ανθρώπινα όντα, με προέλευση, παρελθόν, με ζωή». Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται άνθρωποι όχι μόνο που πνίγηκαν σε ναυάγιο, αλλά και άνθρωποι που τους πέταξαν σκόπιμα στη θάλασσα.

Η επιθυμία των παραπάνω ανθρώπων ήταν να απομακρυνθούν από τη φτώχεια και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική και να κατευθυνθούν σε ευρωπαϊκές χώρες.

Οι ιστορίες είναι εκατοντάδες και το κείμενο φέρει τον τίτλο «Κατάλογος των 33.293 αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών που πέθαναν λόγω των περιοριστικών πολιτικών στο Φρούριο Ευρώπη».

Ο κατάλογος, που συντάχθηκε με βάση στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών και των μέσων ενημέρωσης, περιλαμβάνει και πολλούς που πέθαναν αφού έφτασαν στην Ευρώπη. Τον περασμένο Ιανουάριο δύο Ιρακινοί, ο Χάρντι Γάφουρ, 29 ετών και ο Ταλάτ Αμπντουλαχμίντ, 36 ετών, πέθαναν από το κρύο στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία, αφού περπατούσαν επί δύο ημέρες σε χιονισμένες βουνοκορφές. Άλλοι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές σε προσφυγικούς καταυλισμούς ή παρασύρθηκαν από οχήματα σε αυτοκινητόδρομους.

Η μακροσκελής λίστα περιλαμβάνει αυτοκτονίες, ρατσιστικές επιθέσεις, βίαια επεισόδια και πολλά άλλα. Πολλά από τα θύματα κατάγονταν από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Ερυθραία και τη Δυτική Αφρική. Όμως εκατοντάδες από όσους πνίγηκαν στη θάλασσα καταγράφονται απλώς ως «αγνώστων στοιχείων» – το μοναδικό στοιχείο που γνωρίζουν οι αρχές για αυτούς είναι ο τρόπος και ο χρόνος που πέθαναν.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η χειρότερη καταγεγραμμένη τραγωδία σημειώθηκε τον Μάιο του 2016, όταν δυο αλιευτικά συγκρούστηκαν στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, με τραγικό απολογισμό τον πνιγμό 550 ανθρώπων

Tags
Back to top button