Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Οι επιχειρήσεις στοχεύουν στις διαδικτυακές αγορές

Η ψηφιοποίηση και η διείσδυση της τεχνολογίας με νέες εφαρμογές αλλάζει τα δεδομένα της αγοράς και παρέχει νέες δυνατότητες. Τους καταναλωτές έξω από τα φυσικά καταστήματα ευελπιστούν να βγάλουν τα επόμενα χρόνια οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις.

Ήδη το 2017 περίπου 3,5 εκατομμύρια Ελληνες επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους διαδικτυακά. Στη χώρα μας λειτουργούν πλέον 7.000 επιχειρήσεις με ψηφιακό κανάλι πωλήσεων, από το οποίο οι έλληνες καταναλωτές κάνουν το 75% των ηλεκτρονικών αγορών τους. Ομως στο σύνολο του τζίρου οι διαδικτυακές αγορές είναι χαμηλά.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την ετήσια έρευνα ηλεκτρονικού εμπορίου του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ο τζίρος των ηλεκτρονικών αγορών προϊόντων και υπηρεσιών που έχει πραγματοποιηθεί φέτος εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 4,5 και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όταν το 2016 ήταν 4 δισ. ευρώ.

Δύο στους δέκα άρχισαν τις διαδικτυακές αγορές τους το 2017, γεγονός το οποίο σχετίζεται με την αυξητική τάση που ξεκίνησε με την επιβολή capital controls, αλλά και τη μεγάλη πλέον γκάμα και ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Ενας δεύτερος λόγος είναι η αύξηση των ώριμων διαδικτυακών αγοραστών, καθώς πλέον το 31% πραγματοποιεί μία στις δύο συνολικές αγορές του μέσω Ιντερνετ από 25% που ήταν το 2015. Τρίτος λόγος είναι ότι πλέον 7 στους 10 online καταναλωτές πραγματοποιούν πάνω από το 80% των αγορών τους σε ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα από 5 στους 10 που ήταν το 2015. Μάλιστα οι εκτιμήσεις για το 2018 είναι θετικές, καθώς το 38% των online καταναλωτών δήλωσε ότι θα αυξήσει τη συνολική αξία των αγορών του και μόλις το 20% ότι θα τις μειώσει.

Tags
Back to top button