Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Oι ελληνικές εκφράσεις που τις γράφουμε πάντα λάθος!

Πάντα συμβαίνει αυτό, ακόμα και αν είμαστε προσεκτικοί.

Όσο καλά και αν γνωρίζουμε την ελληνική γλώσσα, δεν είναι και λίγες οι φορές εκείνες που απλώς δεν μπορούμε να γράψουμε τίποτα σωστά.

Βέβαια σε αυτό θα είχαν δικαιολογητικά περισσότερο οι ξένοι και όχι εμείς. Γιατί το λέμε αυτό; Έχεις δει πώς μιλάνε τα ελληνικά όσοι δεν έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα;

Πέραν λοιπόν των παραπάνω ανθρώπων που δεν θα μάθουν ποτέ να χρησιμοποιούν σωστά την ελληνική γλώσσα, υπάρχουν πολλές λέξεις ή και εκφράσεις που δεν θα τις γράψουμε ποτέ όπως γράφονται κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι πολλές αλλά εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο ξακουστές:

«Χαίρετε!» είναι λάθος, είναι ευχή. Δηλαδή να χαίρεστε! Γράφεται με έψιλον και όχι «χαίρεται» .

«Με γεια!»: Ευχή. Δύο λέξεις. Με υγεία και όχι μεγιά

«Προπηλακίζω» :Σημαίνει βρίζω χυδαία κάποιον, τον μπινελικώνω. Δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι του επιτίθεμαι σωματικά.

«Ζην ή ζειν;» Από τον καιρό που το «ζη» (η παλιά υποτακτική) έγινε «ζει», συμπαρέσυρε και το απαρέμφατο. Το απαρέμφατο όμως είναι τύπος της αρχαίας ελληνικής, οπότε καλό είναι να το αφήσουμε έτσι όπως ήταν.

Δίνω το «παρών». Δηλαδή σε μια εκδήλωση, στο αγγελτήριο με κάλεσαν και δήλωσα «παρών». Και όχι δίνω το «παρόν» δηλαδή το τώρα!

Πχ, & π.Χ.!: Π.Χ. «Προ Χριστού» με κεφαλαίο το Χ. - Π.χ. «Παραδείγματος χάριν», με μικρό το χ.

Tags
Back to top button