Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι διαφορές που έφεραν την Κύπρο και την Ελλάδα αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο

Απίστευτο. Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν διαφορές.

Δεν έγιναν ευρέως γνωστές, αλλά το πόσο που διεκδικείται – όπως σημειώνεται στο vima.gr – είναι μεγάλο. Ετσι, μη έχοντας άλλο τρόπο να επιλύσουν αυτές τις διαφορές αποφάσισαν να τις επιλύσουν στα δικαστήρια. Τούτες τις ημέρες διεξάγονται νομικές μάχες μεταξύ μεγάλων δικηγορικών γραφείων διεθνούς βεληνεκούς για ποσά που αγγίζουν τα 7,5 δισ ευρώ. Οι νομικές μάχες δίνονται στο Διεθνές Δικαστήριο με επίκεντρο την Ελλάδα και την Κύπρο, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ποιες είναι όμως αυτές οι διαφορές που έφεραν την Κύπρο και την Ελλάδα αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο;

* Ο χειρισμός του bail-in  (του «κουρέματος») Ελλήνων καταθετών από τις κυπριακές Αρχές το Μάρτιο του 2013, ισχυρισμοί για πράξεις και παραλείψεις της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η μια πλευρά των υποθέσεων που διαχειρίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία. Η Νομική Υπηρεσία της κυπριακής κυβέρνησης χειρίζεται τέσσερις διεθνείς διαιτησίες σε συνεργασία  με ξένους εξειδικευμένους νομικούς οίκους.

* Από την άλλη πλευρά, τα Μνημόνια και το PSI (κούρεμα ελληνικών ομολόγων) οδήγησαν στη διάρρηξη του «εθνικoύ μετώπου» και σε δικαστική σύγκρουση μεταξύ των δύο κρατών, Ελλάδας και Κύπρου. Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου παρουσίασε τις υποθέσεις που εκκρεμούν, κυρίως στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (International Centre For Settlement of Investment Disputes – ICSID) που εδρεύει στο Παρίσι με επίκεντρο χρηματοοικονομικές διαφορές.

Tags
Back to top button