Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οι άθεοι του Παναγίου Τάφου, ο …καταζητούμενος Σεραφείμ και το Άγιο Φως

Του Μάνου Χατζηγιάννη


“Άλλοι παπάδες ήρθανε, άλλα Βαγγέλια φέραν” λέει μια λαϊκή παροιμία….

Κι ενώ η ηγεσία των άθεων καθεστωτικών πηγαινοέρχεται στους Αγίους Τόπους, η Εκκλησία στέλνει μηνύματα πάσης φύσεως.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα όλοι αυτοί οι πρεσβευτές του αθεϊσμού και της πολεμικής ενάντια στην πίστη μας, στην Εκκλησία και σε όσα αυτή πρεσβεύει, έχουν παρελάσει από τους Αγίους Τόπους παίρνοντας την…ευχή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Μπροστάρης ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την επίσκεψη στις εργασίες στον Πανάγιο Τάφο και απο κοντά τα μεγαλοστελέχη Βρούτσης και Τόσκας σε συναντήσεις με τον κ. Θεόφιλο.


Είναι οι ίδιες πολιτικές μαριονέτες του αριστερομπερδεμένου συστήματος, που σε δυο μήνες ως συνήθως προκειμένου να χαϊδέψουν τα αυτιά του προδομένου αριστερού ψηφοφόρου θα τα βάλουν με το Άγιο Φως!

Αυτοί που θα αβαντάρουν τον κάθε τυχάρπαστο, ο οποίος για να προκαλέσει θα πιπιλίσει την ίδια καραμέλα περί άσκοπων εξόδων, θα ειρωνευτεί την υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους και εν γένει θα ξεράσει χολή.

Την στιγμή, λοιπόν, που οι κυβερνώντες αναζητούν “φώτιση” στους Αγίους Τόπους, η Εκκλησία αποφασίζει να στείλει εκεί έναν “καταδρομέα της πίστης”.

Η απόφαση της ΔΙΣ να ορίσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Τελετή αφής του Αγίου Φωτός κατά το Μεγάλο Σάββατο, στα Ιεροσόλυμα, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Ειδικά σε αυτήν την περίοδο που ο δυναμικός Ιεράρχης βάλλεται πανταχόθεν από το μιντιακό κατεστημένο για τις απόψεις που κατέθεσε πρόσφατα στις τηλεοπτικές κάμερες.
Απόψεις, οι οποίες ανέπτυξαν μια τεράστια παραθεωρία περί εντάλματος σύλληψης του Ιεράρχη με βάση όσα ορίζει ο αντιρατσιστικός νόμος.
Ένταλμα σύλληψης ασφαλώς δεν υπήρξε ποτέ και οι μιντιακοί μαϊντανοί που διέρρεαν πως «η Ασφάλεια Πειραιά, αναζητά το Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση του Νόμου 927-79 περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις», έπειτα από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη σε τηλεοπτική εκπομπή (03/02) για τις «έμφυλες ταυτότητες», έμειναν με την όρεξη αφού πέραν της Μητροπόλεως Πειραιώς και η ίδια η Αστυνομία τους διέψευσε.

Η επιλογή, λοιπόν, του κ .Σεραφείμ να συνοδεύσει το Άγιο Φως αποτελεί ένα ακόμη μήνυμα πως η Εκκλησία δεν είναι διατεθιμένη να χαριστεί σε κανέναν και αν προκληθεί θα συγκρουστεί.

Βέβαια, και μόνο το γεγονός πως κάποιοι ισχυρίστηκαν πως ένα Δεσπότης αναζητάται για να συλληφθεί (!), αποτελεί τα άκρως δυσάρεστα απόνερα της εκκωφαντικής σιωπής της διοικούσας Εκκλησίας, όταν πέρυσι περνούσε αβρόχοις ποσίν ο αντιρατσιστικός νόμος, στον οποίο με την μέθοδο του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” η κυβέρνηση επιχειρεί να βουλώσει το στόμα όσων απλά έχουν άλλη άποψη παραβιάζοντας κατάφορα τις συνταμγατικές αρχές περί ελευθερίας του λόγου.

Τότε η διοικούσα Εκκλησία εκκώφευσε όταν κάποιοι λαλίστατοι Ιεράρχες έστελναν μήνυμα πως με τον τρόπο αυτό φιμώνεται η φωνή της Εκκλησίας.

Πάντως η απόφαση για να στηριχθεί έστω εμμέσως και να βγει μπροστά ο Σεραφείμ έρχεται μετά την στήριξη πριν από λίγους μήνες του Αρχιεπισκόπου στις θέσεις του άλλου δυναμικού Μητροπολίτη, Καλαβρύτων Αμβρόσιου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Δεν κάνει λάθος ο Αμβρόσιος, είναι λάθος ο τρόπος που τα λέει», ειχε πει τον Νοέμβριο και λύσσαξαν οι ψευτοπροοδευτικοί λαοπλάνοι.

Είναι αυτή η αλλαγή πορείας της Ελλαδικής Εκκλησίας; Θα εγκαταλειφθεί πλέον η συγκατάβαση και θα προστατευτούν τα κεκτημένα;

Tags
Back to top button