Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να κάνουν «πατάτα» στα Βαλκάνια πουλώντας αντιαρματικούς πυραύλους Javelin στους Κοσσοβάρους

Ένα ακόμα (;) λάθος ετοιμάζεται να κάνει η Ουάσιγκτον καθώς με απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δόθηκε το πράσινο φως για την πώληση αντιαρματικών πυραύλων Javelin στο Κοσσυφοπέδιο!

Οι Κοσοβάροι πρόκειται σύμφωνα και με την σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης για την Αμυντική Συνεργασία και Ασφάλεια των ΗΠΑ, να αποκτήσουν περί τους 246 πυραύλους Javelin FGM-148F και 24 εκτοξευτές!

Οι αντιαρματικοί αυτοί πύραυλοι που απέδειξαν την αξία τους στα πεδία μαχών της Ουκρανίας, θα αποτελέσουν σοβαρή απειλή για τις τεθωρακισμένες μονάδες του Σερβικού Στρατού αλλά και σε υποθετικό σενάριο και για τις ελληνικές τεθωρακισμένες μονάδες καθώς εάν εμπλακεί ποτέ η Ελλάδα με την Τουρκία σε ανοιχτή σύρραξη δεν είναι λίγοι εκείνοι στα ελληνικά επιτελεία που θεωρούν απίθανη την συνδρομή στο πλευρό της Άγκυρας του Κοσσυφοπεδίου, στο οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί η τουρκική στρατιωτική παρουσία.

Η ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσίας αναφέρει συγκεκριμένα: «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει αποφασίσει να εγκρίνει μια πιθανή στρατιωτική πώληση στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου πυραύλων Javelin και σχετικού εξοπλισμού για εκτιμώμενο κόστος 75 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση ειδοποιώντας το Κογκρέσο για αυτήν την πιθανή πώληση σήμερα (11 Ιανουαρίου).

Η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου ζήτησε να αγοράσει διακόσιους σαράντα έξι (246) πυραύλους Javelin FGM-148F (περιλαμβάνει έξι (6) πυραύλους fly-to-buy). και είκοσι τέσσερις (24) Μονάδες Εκτόξευσης (LWCLU). Περιλαμβάνονται επίσης Javelin LWCLU Basic Skills Trainers. Javelin Outdoor Trainers; φορείς προσομοίωσης πυραύλων; Σταθμοί Εκπαιδευτών Υπαίθριας Εκπαίδευσης (OTIS); Μονάδες ψυκτικού συσσωρευτή (BCU). Ενοποίηση συστήματος και έλεγχος (SICO). Υποστήριξη Κύκλου Ζωής (LCS); Javelin Restricted Interactive Electronic Technical Manual (IETM); Εγχειρίδιο χειριστή Javelin και τεχνική βοήθεια (TAGM). Εργαλεία. Εκπαίδευση χειριστή εκτοξευτή. Εκπαίδευση τεχνικού αξιωματικού πυρομαχικών (ATO). Εκπαίδευση συντήρησης εκτοξευτή και άλλα στοιχεία εφοδιαστικής και υποστήριξης προγραμμάτων. Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος είναι 75 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών βελτιώνοντας την ασφάλεια ενός Ευρωπαίου εταίρου που αποτελεί σημαντική δύναμη για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη.

Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει τη μακροπρόθεσμη αμυντική ικανότητα του Κοσσυφοπεδίου να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα για να ανταποκριθεί στις εθνικές αμυντικές απαιτήσεις του. Το Κοσσυφοπέδιο δεν θα δυσκολευτεί να απορροφήσει αυτόν τον εξοπλισμό στις ένοπλες δυνάμεις του.

Η προτεινόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού και υποστήριξης δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή.

Οι κύριοι ανάδοχοι θα είναι η Javelin Joint Venture μεταξύ της Lockheed Martin στο Ορλάντο, FL και της Raytheon Missiles and Defense στο Tucson, AZ. Δεν υπάρχουν γνωστές συμφωνίες αντιστάθμισης σε σχέση με αυτήν την πιθανή πώληση.

Η υλοποίηση αυτής της προτεινόμενης πώλησης δεν θα απαιτήσει την ανάθεση εκπροσώπων της κυβέρνησης των ΗΠΑ ή των αναδόχων στο Κοσσυφοπέδιο.

Δεν θα υπάρξει καμία αρνητική επίπτωση στην αμυντική ετοιμότητα των ΗΠΑ ως αποτέλεσμα αυτής της προτεινόμενης πώλησης»

Tags
Back to top button