Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΟΗΕ: Νέες κυρώσεις αναμένονται σήμερα κατά της Βόρειας Κορέας

Η επιβολή των κυρώσεων ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ στοχεύει να μειώσει τα έσοδα του απομονωμένου αυτού κράτους σε τομείς εξαγωγών, όπως κάρβουνου, σιδήρου και μόλυβδου. 
 
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα διεξάγει ψηφοφορία σήμερα (5/8) επί ενός σχεδίου ψηφίσματος που έχουν καταρτίσει οι ΗΠΑ για την επιβολή νέων, ακόμη πιο αυστηρών κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας, με στόχο να μειωθούν τα έσοδα της ασιατικής χώρας από εξαγωγές κατά το εν τρίτον, σε αντίποινα για τις δύο δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) που προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ τον Ιούλιο. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 22:00 ώρα Ελλάδας και εκφράζεται η «μεγάλη βεβαιότητα» ότι η Κίνα και η Ρωσία, σύμμαχοι της Βόρειας Κορέας, θα στηρίξουν το σχέδιο ψηφίσματος. 

Η επιβολή των κυρώσεων ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ στοχεύει να μειώσει τα έσοδα του απομονωμένου αυτού κράτους σε τομείς εξαγωγών, όπως κάρβουνου, σιδήρου και μόλυβδου.
Επίσης, με βάση το σχέδιο ψηφίσματος, θα επιβληθεί απαγόρευση σε κάθε χώρα να αυξήσει τον υπάρχοντα αριθμό εργατών από την Βόρεια Κορέα που φιλοξενεί, απαγόρευση ίδρυσης νέων κοινών επιχειρήσεων μεταξύ ξένων και βορειοκορεατικών επιχειρήσεων και παύση οποιασδήποτε επιπλέον επένδυσης σε όσες υφίστανται ήδη. 

Το σύνολο των κυρώσεων στοχεύει να στερήσει από την Πιονγκγιάνγκ έσοδα «ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων» από τις εξαγωγές, ανέφεραν οι πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button