Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΟΗΕ: Ανησυχία για τους πολιτικούς κρατούμενους - Η καταστολή στην Ρωσία επιδεινώνεται

«Η χώρα αυτή τη στιγμή κυβερνάται από ένα σύστημα φόβου και τιμωρίας που χρηματοδοτείται από το κράτος και το οποίο περιλαμβάνει την χρήση βασανιστηρίων, με απόλυτη ατιμωρησία» δήλωσε σήμερα η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ Μαριάνα Κατζάροβα στο Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που έχει την έδρα του στην Γενεύη.

Η Βουλγάρα πρώην ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας, αναφέρει σε μια έκθεση για τα δικαιώματα στην Ρωσία ότι η καταπίεση έχει ενταθεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, με τον αριθμό των πολιτικών κρατουμένων να υπερβαίνει τους 1.300.

Πολλοί φυλακίσθηκαν με κατασκευασμένες κατηγορίες, είπε η Κατζάροβα, επισημαίνοντας την καταδίκη ενός ιερέα σε επτά χρόνια φυλάκιση για μια προσευχή κατά του πολέμου.

«Κινδυνεύουν από τα πάντα, από το να πεθάνουν, όπως (ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι) Ναβάλνι, ή να χάσουν εντελώς την υγεία τους» δήλωσε χθες πριν από την ομιλία της, επισημαίνοντας την αυξημένη χρήση βασανιστηρίων και του εγκλεισμού στην απομόνωση.

Η Ρωσία δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες της Κατζάροβα να έρθει σε επαφή μαζί με Ρώσους αξιωματούχους για την έρευνά της, είπε η ίδια.

Η θέση της Ρωσίας στο Συμβούλιο του ΟΗΕ ήταν κενή σήμερα και η διπλωματική αποστολή στην Γενεύη δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει το θέμα. Ρώσοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η Δύση μεγαλοποιεί συστηματικά την έκταση της καταστολής στη Ρωσία.

Λένε επίσης ότι ο εκλιπών Ναβάνι, ο πλέον γνωστός επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου σε φυλακή στη ρωσική Αρκτική από φυσικά αίτια. Η σύζυγος του Ναβάλνι Γιούλια Ναβάναγια κατηγόρησε τον Πούτιν ότι τον σκότωσε, ισχυρισμό τον οποίο το Κρεμλίνο απορρίπτει.

Μία ομάδα πολιτικών κρατουμένων που απελευθερώθηκαν τον Αύγουστο μαζί με τον δημοσιογράφο της αμερικανικής εφημερίδας The Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς σε μια μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων επρόκειτο να μιλήσουν στην Γενεύη αργότερα σήμερα.

Η Κατζάροβα είναι μία από τους δεκάδες ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν λάβει εντολή από τον ΟΗΕ να υποβάλλουν εκθέσεις για συγκεκριμένα θέματα ή κρίσεις. Είναι η μοναδική που υποβάλλει έκθεση για ένα από τα πέντε κράτη με μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Tags
Back to top button