Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Ζόραν Ζάεφ φίλησε το στυλό με το οποίο υπέγραψε την πρόσκληση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ,σε μία περίεργη κίνηση...φίλησε το στυλό, με το οποίο έβαλε την υπογραφή του στην πρόσκληση ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Στα «χέρια» του Ζόραν Ζάεφ παραδόθηκε και επισήμως η πρόσκληση του ΝΑΤΟ για την ένταξη της πΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αλλαγή της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Η πρόσκληση παραδόθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης της Συμμαχίας, αφού πρώτα ο Γενς Στόλτενμπεργκ έβαλε την υπογραφή του στην επιστολή έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ έσπευσε να φιλήσει το στυλό, με το οποίο ο επικεφαλής της Συμμαχίας υπέγραψε τη συμφωνία!

​Ο Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επανέλαβε ότι η συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας ήρε το εμπόδιο για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών, με αποτέλεσμα «η πόρτα του ΝΑΤΟ να είναι ανοιχτή». Πρόσθεσε δε, ότι η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας είναι προς το συμφέρον τόσο της πΓΔΜ, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι η πΓΔΜ θα καταστεί το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο εφόσον ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες, οι οποίες σχετίζονται με την επικύρωση της συμφωνίας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ έκανε λόγο για μία «ιστορική απόφαση», μετά από δύο 10ετίες προσπαθειών. Μάλιστα, δεν έλλειψε να ευχαριστήσει τον Αλέξη Τσίπρα, όπως και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στη σταθερότητα των Βαλκανίων» έσπευσε να προσθέσει και κάλεσε τους πολίτες της πΓΔΜ να γιορτάσουν το ιστορικό γεγονός. 

Tags
Back to top button