Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Ζάεφ ευχαριστεί τη Βρετανία για τη στήριξη που παρέχει στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δέχθηκε αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας υπό τον Ρίτσαρντ Μόορ- Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων και την προϊστάμενη του τμήματος Αλβανία- Κοσσυφοπέδιο- Σκόπια, στο τμήμα των Δυτικών Βαλκανίων, Κάθριν Μπάρνς, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση, ο πρωθυπουργός Ζάεφ ευχαρίστησε για τη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, αξιολογώντας θετικά τις διμερείς σχέσεις και του πολιτικού διαλόγου σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ζάεφ, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, τόνισε στην αντιπροσωπεία την τεράστια υποστήριξη που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προσφέρει στην «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για την υλοποίηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης,  που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για την οικονομική ευημερία των πολιτών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Ζάεφ, οι εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης χαιρέτισαν τη συμφωνία με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας και της στρατηγικής συνεργασίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα και με άλλες γειτονικές χώρες προσθέτει ενέργεια για να επιτευχθούν οι προοπτικές της «Μακεδονίας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, οι λεπτομέρειες της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων, στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Ιουλίου στο Λονδίνο, και ότι ένα από τα κύρια θέματα σε αυτήν θα είναι η βοήθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

 

Tags
Back to top button