Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ο Τόμσεν ζητά δεσμεύσεις από τον Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος - Ψήνεται συνάντηση Τσίπρα - Λαγκάρντ

Η απάντηση του Πολ Τόμσεν στο Βερολίνο και στον Β. Σόιμπλε, ήρθε μέσα από την ενημέρωση που έκανε στα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την συμφωνία Αθήνας και Τρόικας, ενώ την ίδια ώρα, αρμόδιες πηγές μιλούν για τετ α τετ Τσίπρα – Λαγκάρντ στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην Ουάσιγκτον, Θανάσης Τσίτσας, το κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ, επανέλαβε την πάγια θέση ότι πρέπει να υπάρξει «πραγματική δέσμευση» των Ευρωπαίων εταίρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, θεωρώντας ότι όλα είναι ακόμα στον αέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΔΝΤ ζητά αξιόπιστες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες εκτιμήσεις για τα μελλοντικά πρωτογενή πλεονάσματα και τους μακροπρόθεσμους αναπτυξιακούς στόχους της Ελλάδας και προς την κατεύθυνση αυτή κλιμακώνει τις πιέσεις προς το Βερολίνο.

Πάντως στο ΔΝΤ φαίνεται να έχουν θέσει ως επόμενο κρίσιμο χρονικό ορόσημο, για μια ενδεχόμενη σύγκλιση των δανειστών στο θέμα αυτό, την Σύνοδο των υπουργών του G7 που διεξαχθεί στο Μπάρι της Ιταλίας από τις 11 έως 13 Μαΐου. Εκεί, όπου εκτός απροόπτου θα μεταβεί και η Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται να συνέλθει στο περιθώριο της Συνόδου το Washington Group για να παρουσιαστεί στην γενική διευθύντρια του Ταμείου, το πακέτο των προτάσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ώστε να πειστεί για επιστρέψει με χρηματοδότηση στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης .

Ψήνεται ραντεβού Τσίπρα – Λαγκάρντ

Στο Πεκίνο και στις εργασίες του «Belt and Road Forum» θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας από 11-15 Μαΐου,  και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκεί θα βρίσκεται και η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Παρότι δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα συνάντηση, αρμόδιες πηγές, θεωρούν πίθανο ένα ραντεβού στο επίκεντρο του οποίου αναμένεται να βρεθεί το  ελληνινκό χρέος.

Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει μόνο κρέας ή ψάρι

Στο μεταξύ λίγο μετά την ενημέρωση του Πολ Τόμσεν για την κατάσταση στην Αθήνα στην έδρα του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ θέλησε να συνοψίσει με εύθυμη διάθεση τη δική της θέση της για τη διαμάχη γύρω από το ελληνικό χρέος, γράφει η Handelsblatt.

Για την ίδια δεν φαίνεται να αρκεί ότι οι Ευρωπαίοι μιλούν μόνο γενικόλογα για πιθανές ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους. «Όταν πάτε σε ένα εστιατόριο ο κατάλογος έχει περισσότερες επιλογές από ό,τι μόνο κρέας και ψάρι, είπε η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντηση του διευθυντηρίου του ΔΝΤ την Τετάρτη», σημειώνει η Handelsblatt.

Tags
Back to top button