Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο σχολιασμός των πηγών της Ε.Ε για το Brexit μετά τις εκλογές

Σε «θολό τοπίο» βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών. Όπως σχολίαζαν πηγές της ΕΕ, τα πράγματα τώρα γίνονται πιο περίπλοκα, καθώς για τις Βρυξέλλες ισχύει η διετία ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, έως τον Απρίλιο του 2019.

«Οι Βρυξέλλες έλαβαν στις 30 Μαρτίου από τη βρετανική κυβέρνηση την κοινοποίηση του άρθρου 50 και είναι δεσμευμένες, βάσει των Συνθηκών, για συμφωνία μέσα σε μία διετία. Αν με τα νέα δεδομένα η Βρετανία θέλει περισσότερο χρόνο, θα πρέπει να ανακαλέσει αυτήν την επιστολή να ζητήσει παράταση, κάτι το οποίο απαιτεί την ομόφωνη γνώμη των κρατών-μελών της ΕΕ», εξηγούσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της ΕΕ. 

Εξάλλου, οι Βρυξέλλες τονίζουν ότι τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών, όπως π.χ. αν τελικά οι διαπραγματεύσεις ξεκινήσουν στην ώρα τους, δηλαδή στις 19 Ιουνίου, είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από το Λονδίνο. «Ελπίζουμε ότι η Μ. Βρετανία θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

Πάντως, πηγές της ΕΕ σημείωναν πως εάν τελικά υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη των διαπραγματεύσεων δεν θα είναι με ευθύνη των Βρυξελλών, αλλά με ευθύνη του Λονδίνου. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σχολίαζαν πως το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών προκάλεσε «έκπληξη» στις Βρυξέλλες, καθώς πίστευαν ότι «ένας πρωθυπουργός που έχει πλειοψηφία κάνει εκλογές για να τη μεγαλώσει και όχι για να τη χάσει».

Tags
Back to top button