Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο «συνασπισμός» των ισλαμικών κρατών αναιρεί την λίστα με τις 13 απαιτήσεις προς το Κατάρ

Την Τετάρτη, Ο «συνασπισμός» των ισλαμικών κρατών «έδωσε» τον κατάλογο των 13 αιτημάτων της προς το Κατάρ, καθώς η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και οι σύμμαχοί τους δεν κατάφεραν να ωθήσουν το μικροσκοπικό κράτος του Κόλπου να αποδεχθεί τα αιτήματα μέσω διπλωματικών και οικονομικών μέτρων και δεν βρήκαν την πολιτική βούληση να παρέμβουν στρατιωτικά κατά της χώρας παρά τις επιθετικές ρητορείες που ακολούθησαν της διπλωματικής κρίσης.

Ο κατάλογος 13 αιτημάτων ανακοινώθηκε προς στο Κατάρ τον Ιούνιο. Περιλάμβανε την παύση λειτουργίας του δικτύου ειδήσεων Al Jazeera, το κλείσιμο μιας τουρκικής στρατιωτικής βάσης, τη διακοπή των σχέσεων με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και με το Ιράν.

Ταυτόχρονα, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ και επέβαλαν οικονομικό αποκλεισμό στη χώρα. Ωστόσο, η Ντόχα, υποστηριζόμενη από την Τουρκία και το Ιράν, αρνήθηκε να ακολουθήσει τις απαιτήσεις του ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας.

Έτσι τώρα, η Σαουδική Αραβία και οι ομόλογοι της προσπαθούν να ωθήσουν τη Ντόχα να αποδεχθεί κάποιες «έξι γενικές αρχές». Αυτό θεωρείται πως είναι μια μεγάλη νίκη για το Κατάρ.

Ωστόσο, η διπλωματική κρίση εξακολουθεί να παραμένει.

Tags
Back to top button