Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Σαμαράς ετοιμάζει νέο 1992 στο Μαξίμου; Η αντίδραση των δύο πρώην σε οποιαδήποτε ελληνοτουρκική συμφωνία με υποχωρήσεις σε εθνική κυριαρχία

Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Α.Σμαρά και του νυν πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, εξελίσσονται οι συνομιλίες για τα ελληνοτουρκικά, με μια Άγκυρα που αναζητά διέξοδο στα δικά της τεράστια προβλήματα πιθανόν στο Αιγαίο, αφού οπουδήποτε αλλού εισπράξει μεγαλοπρεπέστατες “σφαλιάρες” , ΗΠΑ, BRIICS, Μέση Ανατολή, και Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Αντώνης Σαμάρας μαζί με τον έτερο πρώην, Κώστα Καραμανλή, έχουν βάλει “πλάτη” και απαγορεύουν οποιαδήποτε υποχώρηση από εθνικά ζητήματα στις συζητήσεις με την Τουρκία, ενώ ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τις επιθετικές δηλώσεις τους μετά τις συνομιλίες Γεραπετρίτη-Φιντάν.

Ειδικά ο Α. Σαμαράς, φαίνεται ότι παίζει φουλ επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη , ενώ εντός κοινοβουλευτικής ομάδος ελέγχει μαζί με τον Καραμανλή τουλάχιστον 15 βουλευτές, οι οποίοι θα αυξηθούν κατακόρυφα σε οτιδήποτε αφορά υποχώρηση γενικά.

Το ερώτημα είναι αν ο Σαμαράς, γνωρίζοντας περισσότερα, επιχειρήσει να επαναλάβει ότι είχε πράξει επί εποχής πατρός Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν αποχώρησε τότε από ΥΠΕΞ, λόγω διαφωνίας στο θέμα των Σκοπίων, (το οποίο όχι μόνο δεν λύθηκε από τότε, αλλά γίνεται μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο κάθε ημέρα για την Ελλάδα, παρά την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών).    

Ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή για παραφωνίες στην κυβέρνηση

Στην εκπομπή βρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος, ένας εκ των οποίων που είχε συνυπογράψει το ερώτημα για τα κόκκινα δάνεια αλλά και εκείνος που ήρθε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν παραφωνίες αυτή τη στιγμή στην πολιτική της κυβέρνησης και είναι ανάγκη να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, αυτά που έχω πει είναι συγκεκριμένα και οι απαντήσεις είναι γενικόλογες.

Τόνισε πως ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι ένα καλό εργαλείο όμως, όπως είπε «δεν μπορεί ο δανειολήπτης να μην γνωρίζει την πρόταση του εξωδικαστικού και μόνο το fund να ξέρει» και συμπληρώνει «για αυτό δεν πήρα καμία απάντηση από τον υπουργό».

Τέλος αναφέρθηκε και στο μέτωπο που έχει ανοίξει μεταξύ Μητσοτάκη και Σαμαρά, λέγοντας πως δεν αρέσει αυτός ο τρόπος επικοινωνίας.

Μήνυμα προς τον πρωθυπουργό για συζήτηση με Σαμαρά έστειλε ο Νικήτας Κακλαμάνης

Μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε μέσω συνέντευξης του ο Νικήτας Κακλαμάνης μετά το χθεσινό θερμό επεισόδιο του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμάρα, όπου ο πρώτος του επιτέθηκε με καρφιά για τον χαιρετισμό του προς τον Νίκο Παππά και ο δεύτερος του κατηγορώντας τον για υποκλίσεις στην Άγκυρα.

«Η αιτία δεν πιστεύω ότι είναι ουσιαστικές πολιτικές διαφορές. Πιστεύω ότι είναι οι κακές σχέσεις στη χημεία των δύο που έχουν αναμειχθεί» σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης προσθέτοντας:  «Οι κακές διαπροσωπικές σχέσεις δεν επιλύονται με ανακοινώσεις των γραφείων τύπου ένθεν κακείθεν».

Μάλιστα έδειξε ως υπεύθυνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι ο σωστός τρόπος διαχείρισης της κατάστασης θα ήταν να καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά για συζήτηση:  «Σηκώνεις το τηλέφωνο, λες έλα να σε δω να συζητήσουμε, τα συζητάς και βρίσκεις λύση. Αυτή είναι η άποψή μου. Συνήθως αυτό που είναι στη νούμερο ένα θέση παίρνει και την πρωτοβουλία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, βρέθηκε σε μια αρκετά άβολη συνθήκη, από την οποία προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να δραπετεύσει με την κοινότυπη φράση: «∆εν σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών και πρώην αρχηγών της Ν.∆.».

Το απόλυτα σίγουρο είναι ότι μετά την συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν, θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις, αφού ο πρωθυπουργός Κ,.Μητσοτάκης θα δώσει συνέντευξη για τα ελληνοτουρκικά για να αποσαφηνίσει πολλά από τις διαπραγματεύσεις.

Το πως θα αντιδράσει το μπλοκ Σαμαρά-Καραμανλή είναι προς το παρόν άγνωστο, και το πιο πιθανό είναι να έχουμε νέες δηλώσεις και πολιτική σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Tags
Back to top button