Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πρώτος ιός που μολύνει τους υπολογιστές της Apple

Το πρώτο malware το οποίο μολύνει τους υπολογιστές της Apple είναι πραγματικότητα και ακούει στο όνομα Fruitfly

Όπως είναι γνωστό, οι υπολογιστές της Apple δεν κολλάνε ιούς, ή μάλλον δεν κολλάνε τόσο εύκολα ιούς και κακόβουλες εφαρμογές, με αποτέλεσμα πολλοί να θεωρούν ότι προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η εταιρία ασφάλειας, Malwarebytes, ανακάλυψε το πρώτο malware το οποίο “χτυπάει” τους υπολογιστές της Apple kαι το οποίο όπως φαίνεται εκμεταλλεύεται έναν πολύ παλιό κώδικα που υπάρχει στην πλατφόρμα της Apple, πολύ πριν αυτή κάνει τη μετάβαση στο του OSX.

Το Fruitfly όπως ονομάστηκε από τους ειδικούς το νέο malware,  φαίνεται να είναι πολύ εξειδικευμένο και να στοχεύει στην βιομηχανική κατασκοπεία, αφού όπως φαίνεται έχει σχεδιαστεί για να μολύνει υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από ερευνητικά κέντρα στο χώρο της βιοϊατρικής.

Εκτός όμως από τους υπολογιστές της Apple, η Malwarebytes, υποστηρίζει ότι το malware αυτό μπορεί να μολύνει και υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Linux, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επιβεβαίωση.

Τέλος η Apple μετά την ενημέρωση αυτή, έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία διόρθωσης του κώδικα αυτού και αναμένεται πολύ σύντομα να κυκλοφορήσει κάποιο patch μέσω update του λειτουργικού.

Tags
Back to top button