Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πάπας συναντήθηκε με Εβραίους εκπρόσωπους της οργάνωσης ADL που μάχεται κατά του αντισημιτισμού στην Ευρώπη

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με εκπροσώπους της εβραϊκής οργάνωσης ADL(Anti-Defamation League), στην οποία  κατήγγειλε την «διάδοση» του  αντισημιτισμού στην Ευρώπη .

«Δυστυχώς, ο αντισημιτισμός τον  οποίο  και πάλι καταγγέλλω  σε όλες τις μορφές του, είναι σε πλήρη αντίθεση με τις χριστιανικές αρχές αλλά και κάθε όραμα αντάξιο του ανθρώπου, εξακολουθεί να είναι ευρέως διαδεδομένος σήμερα», δήλωσε ο ποντίφικας , σύμφωνα με το Βατικανό .

Ο Πάπας  επανέλαβε επίσης μια δήλωση που κυκλοφόρησε για την 50ή επέτειο της Nostra Aetate, ( πρόκειται για συμφωνία ορόσημο στις σχέσεις  Καθολικών-Εβραίων το 1965), «με την οποία  η καθολική εκκλησία αισθάνεται ιδιαίτερα υποχρεωμένη  να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για τους Εβραίους φίλους με σκοπό να αντικρούσει τις παγκόσμιες αντισημιτικές τάσεις».

Ο  επικεφαλής της οργάνωσης ADL Jonathan Greenblatt έγραψε σε tweet  ότι η συνάντηση ήταν πολύ  σημαντική και ισχυρή.

«Ευλογημένος ο @pontifex ο οποίος μίλησε για τον αγώνα εναντίον του AG #antisemitism τον  οποίο κατονόμασε ως «εντελώς αντίθετο με τις χριστιανικές αρχές», γράφει το tweet του.

Ο Πάπας υπενθύμισε την επίσκεψή του περασμένου έτους στο Άουσβιτς, λέγοντας, «δεν υπάρχουν επαρκείς λέξεις ή σκέψεις στο πρόσωπο αυτών των φρικαλεοτήτων, της σκληρότητας και της αμαρτίας, και  δεν υπάρχει προσευχή με την οποία  ο Θεός να  δώσει  έλεος σε  αυτές οι τραγωδίες, οι οποίες δεν πρέπει  ποτέ να συμβούν ξανά».

Ο ποντίφικας επισκέφθηκε το πρώην ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου για  τέσσερις ημέρες τον Ιούλιο του 2016 κατά την διάρκεια του ταξιδιού του  στην Πολωνία, με σκοπό  να σηματοδοτήσει την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο ίδιος επέλεξε να μην υλοποιήσει ομιλία ή δημόσια δήλωση εκεί, αλλά  πέρασε την επίσκεψή του με σιωπηλή προσευχή. Ο ίδιος είχε δηλώσει μετά την επίσκεψη του, ότι ένιωθε τις ψυχές εκείνων που δολοφονήθηκαν εκεί.

«Η μεγάλη σιωπή κατά την  επίσκεψη μου στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου ήταν πιο εύγλωττη από οποιοδήποτε λέξη που θα μπορούσα να πω», είπε μέρες αργότερα, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας δημόσιας ομιλίας του  στο ακροατήριό του στο Βατικανό.

«Σε αυτή την σιωπή άκουσα και αισθάνθηκα την παρουσία όλων των ψυχών που πέρασαν από αυτό το μέρος. Ένιωσα τη συμπόνια, το έλεος του Θεού, από τις ιερές ψυχές που ήταν  σε αυτή την άβυσσο », είπε.

«Σε αυτή την μεγάλη σιωπή, προσευχήθηκα για όλα τα θύματα της βίας και του πολέμου,  και εκεί σε εκείνο το μέρος συνειδητοποίησα περισσότερο από ποτέ πόσο πολύτιμη  είναι η μνήμη, όχι μόνο ως καταγραφή γεγονότων του παρελθόντος, αλλά ως μια προειδοποίηση  για το σήμερα και το αύριο, διότι  ο σπόρος του μίσους και της βίας δεν επιτρέπεται να ριζώσει στα αυλάκια της ιστορίας», τόνισε ο ίδιος.

Η επίσκεψη του Άουσβιτς, είπε ο Πάπας , τον έκανε να προσεύχεται πιο δυνατά  για την επίλυση των δεινών του σημερινού κόσμου.

Ο Πάπας καλώς έπραξε και αναφέρθηκε στο ναζιστικό έγκλημα των Γερμανών ναζί στο Άουσβιτς και στα εγκλήματα που έκαναν αυτοί εκείνη την σκοτεινή περίοδο , αλλά παρέβλεψε να  επισημάνει και σήμερα στην Γερμανία με την στάση που τηρούν οι πολιτικοί της απέναντι στους Ευρωπαίους και ειδικά στους Έλληνες, το πόσο επικίνδυνα φέρονται στους λαούς .

Επίσης ο ίδιος δεν έπραξε ουδέν ουσιαστικό για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής που σφαγιάζονται εδώ και έξι χρόνια στην Συρία αλλά και σε άλλες χώρες της Μεσογείου.

Tags
Back to top button