Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Πάπας Φραγκίσκος δηλώνει πως θέλει να επισκεφτεί την Τουρκία για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας

Ο Πάπας Φραγκίσκος εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφθεί το 2025 τη Νίκαια (σήμερα Ιζνίκ) στην Τουρκίαμε αφορμή τα 1700 χρόνια από την Α’ Οικουμενική Συνόδο, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο του Βατικανού.

«Είναι ένα ταξίδι που επιθυμώ ολόψυχα να κάνω», δήλωσε ο 87χρονος Πάπας την Παρασκευή, καθώς υποδεχόταν αντιπροσωπεία από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, η οποία βρισκόταν στη Ρώμη για τη γιορτή του Πέτρου και του Παύλου, των ιδρυτών της εκκλησίας στη Ρώμη.

Είναι μια εθιμοτυπική επίσκεψη που ανταποδίδει η Καθολική Εκκλησία με μια επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση ίδρυσε την εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη.

Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο εργάζεται πάνω στον εορτασμό της επετείου και ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο που τον προσκάλεσε.

Εάν ο Πάπας Φραγκίσκος μπορέσει να επισκεφθεί την Τουρκία το 2025, θα είναι το δεύτερο ταξίδι του στη χώρα, έπειτα από αυτό του 2014 όταν πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια, ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο κατά τη βυζαντινή περίοδο, το 325 μ.Χ., με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 επισκόπων που προέρχονταν από διάφορα μέρη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Αποτέλεσμα της Συνόδου ήταν παρήγαγε το Σύμβολο της Πίστεως Νίκαιας, το πρώτο σημαντικό κείμενο που συνοψίζει τη χριστιανική πίστη. Είναι το γνωστό μας «Πιστεύω», το οποίο αναγνωρίζεται από τους Καθολικούς, τους Ορθόδοξους και ορισμένους Προτεστάντες.

 

Tags
Back to top button