Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών προχωρά στην δημιουργία Κοινού Ταμείου Επενδύσεων....

Στο πλαίσιο του Οργανισμού των Τουρκικών Κρατών ιδρύεται Τουρκικό Ταμείο Επενδύσεων με στόχο την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των τουρκικών κρατών σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα της τουρκικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης TRT: «O υπουργός Θησαυροφυλακίου και Οικονομικών, Μεχμέτ Σιμσέκ, μίλησε στην ιδρυτική συνάντηση του Τουρκικού Ταμείου Επενδύσεων στην Ιστάνμπουλ.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το ταμείο θα ιδρυθεί με κεφάλαια της τάξης των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ο μεγαλύτερος στόχος μας στην ίδρυση του Τουρκικού Ταμείου Επενδύσεων είναι να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των τουρκικών κρατών», είπε ο Μεχμέτ Σιμσέκ.

Ο αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ χαρακτήρισε το ταμείο ως επιτυχία του τουρκικού κόσμου.

Το ταμείο θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της τουρκικής γεωγραφίας είπε ο Γιλμάζ.

Το Τουρκικό Ταμείο Επενδύσεων θα εξασφαλίσει την επιτάχυνση τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών επενδύσεων.

Θα παράσχει στήριξη και τεχνική υποστήριξη σε έργα σε πολλούς τομείς.

Το ταμείο θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην αύξηση των επενδύσεων σε πολλούς τομείς όπως οι υποδομές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η γεωργία και ο τουρισμός, και θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη που συνεχίζεται».

Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών, αρχικά γνωστός ως Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκόφωνων Κρατών (Τουρκικό Συμβούλιο), ιδρύθηκε το 2009 ως διακυβερνητικός οργανισμός. Πρωταρχικός του στόχος είναι να προωθήσει την ολοκληρωμένη συνεργασία μεταξύ των Τουρκικών Κρατών. Τα ιδρυτικά κράτη μέλη—Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιστάν και Τουρκία— προστέθηκαν αργότερα από το Ουζμπεκιστάν ως πλήρες μέλος κατά την 7η Σύνοδο Κορυφής στο Μπακού τον Οκτώβριο του 2019. Η Ουγγαρία απέκτησε καθεστώς παρατηρητή στην 6η Σύνοδο Κορυφής στο Cholpon-Ata της Δημοκρατίας της Κιργιζίας, τον Σεπτέμβριο του 2018. Στην 8η Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2021, το Τουρκμενιστάν προσχώρησε, τον Νοέμβριο του 2022, το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρο εντάχθηκε το 2023.

Σύμφωνα με το καταστατικό του, ο οργανισμός δεσμεύεται για τον σκοπό και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και άλλων παγκοσμίως αναγνωρισμένων αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και του απαραβίαστου των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων των κρατών, καθώς και της διατήρησης των διεθνής ειρήνη, ασφάλεια και ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και φιλίας.

Ο οργανισμός είναι αφοσιωμένος στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας, προάγοντας ευρεία συνεργασία και αποκαλύπτοντας τις δυνατότητες κοινής ανάπτυξης μεταξύ των κρατών μελών του. Παρόλο που συγκεντρώνει μια συγκεκριμένη ομάδα χωρών, ο οργανισμός δεν ακολουθεί αποκλειστική προσέγγιση. Αντίθετα, προωθώντας τις βαθύτερες σχέσεις και την αλληλεγγύη μεταξύ των τουρκόφωνων χωρών, στοχεύει να χρησιμεύσει ως νέο περιφερειακό μέσο για την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας στην ευρασιατική ήπειρο, ιδιαίτερα στην Κεντρική Ασία και τον Καύκασο.

Tags
Back to top button