Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ο νέος ενεργειακός σχεδιασμός προβλέπει Υπερτριπλάσια ισχύ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ως το 2050 στην Ελλάδα

ωΤο κείμενο που τέθηκε χθες (22.08.2024) σε διαβούλευση σημειώνει ότι η εγκατεστημένη ισχύς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το 2022 ήταν στα 22.608 MW. Προβλέπεται να αυξηθεί σε πρώτη φάση στα 36.490 MW το 2030, στα 54.086 MW το 2040 και εν τέλει στα 71.709 MW το 2050.

Επίδομα ρεύματος και τον Σεπτέμβριο - Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Όπως αναφέρει το newsit.gr, Πρόκειται για μια πορεία που έχει λογική αν αναλογιστεί κανείς ότι προκειμένου να υποχωρήσουν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, θα χρειαστεί να εξηλεκτριστούν τομείς της οικονομίας που σήμερα λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα, όπως οι μεταφορές, η θέρμανση, η βιομηχανία και η ναυτιλία.

Σταδιακά οι συγκεκριμένοι κλάδοι, αλλά και η ίδια η ηλεκτροπαραγωγή, θα λειτουργούν όλο και περισσότερο με ενέργεια που θα προέρχεται από ΑΠΕ.

Ως εκ τούτου, το μείγμα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας σχεδιάζεται να ακολουθήσει την εξής πορεία στα χρόνια που θα ακολουθήσουν:

Όπως γίνεται εμφανές, αναμένεται μια «έκρηξη» στις εγκαταστάσεις των ΑΠΕ, ιδίως των φωτοβολταϊκών που θα υπερτετραπλασιαστούν ως τα μέσα του αιώνα. Επίσης, θα μπουν νέες τεχνολογίες όπως τα υπεράκτια αιολικά, ενώ θα δοθεί σύντομα τέλος στο λιγνίτη και το φυσικό αέριο θα απομειωθεί από το 2030 και έπειτα.

Tags
Back to top button