Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να μετατρέψει τα κουνούπια σε «ιπτάμενες σύριγγες»

Η προσπάθεια του Μπιλ Γκέιτς να μετατρέψει τα κουνούπια σε “ιπτάμενες σύριγγες” έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ανησυχίες σχετικά με την ηθική και την ασφάλεια αυτής της μεθόδου.

Το Leiden University Medical Center στην Ολλανδία, με χρηματοδότηση από το Gates Foundation, έχει αναπτύξει μια μέθοδο εμβολιασμού κατά της ελονοσίας όπου τα κουνούπια χρησιμοποιούνται για να εισάγουν ασθενογόνα Plasmodium falciparum στον άνθρωπο. Αυτή η τεχνική, αν και καινοτόμα, θέτει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την συγκατάθεση των ατόμων που θα εμβολιαστούν με αυτόν τον τρόπο χωρίς να το γνωρίζουν.

Μπιλ Γκέιτς: Οι 15 «προφητείες» του από το 1999 που βγήκαν αληθινές

Η ιστορία ξεκίνησε το 2008 με την υπόσχεση του Gates να διαθέσει 168 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου κατά της ελονοσίας. Το Jichi Medical University της Ιαπωνίας έλαβε χρηματοδότηση για να δημιουργήσει γενετικά τροποποιημένα κουνούπια που μπορούν να μεταδώσουν πρωτεΐνες εμβολίων σε ξενιστές. Το 2016, ανακοινώθηκε μια πρωτοβουλία ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την βρετανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ελονοσίας. Το 2018, η Oxitec, με χρηματοδότηση από τον Gates, ανέπτυξε γενετικά τροποποιημένα αρσενικά κουνούπια, των οποίων τα απογόνια με θηλυκά κουνούπια του περιβάλλοντος θα πέθαιναν πριν φτάσουν στην ενηλικίωση.

Η έλλειψη ολοκληρωμένων μελετών για τις περιβαλλοντικές, υγειονομικές και ηθικές επιπτώσεις έχει προκαλέσει ανησυχίες. Η χρήση κουνουπιών ως “διανομείς” θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραβίαση της ανθρώπινης συγκατάθεσης και στην εισαγωγή άλλων βιολογικών παραγόντων, εκτός από εμβόλια, χωρίς αυτό να είναι ευδιάκριτο ή ελεγχόμενο.

Η ιστορία δείχνει ότι τα κουνούπια έχουν εξεταστεί ως πιθανοί φορείς ιών και βακτηρίων. Η Ναζιστική Γερμανία ανέπτυξε κουνούπια που μετέδιδαν ελονοσία ως βιολογικά όπλα στο Dachau. Στο νου έρχεται και η αναφορά ότι το Πεντάγωνο έχει διεξάγει παρόμοιες μελέτες σε βιολογικά εργαστήρια στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον δολοφονημένο Ρώσο Αντιστράτηγο Igor Kirillov. Ο Kirillov αποκάλυψε ότι αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία μελέτησαν ιούς που μεταδίδονται από κουνούπια, όπως ο πυρετός του δένγκου, κάτι που αναφέρθηκε και σε μήνυση από Κουβανούς μετά την επιδημία δένγκου το 1981, όπου η μόνη ανεπηρέαστη περιοχή ήταν γύρω από την αμερικανική ναυτική βάση στο Γκουαντάναμο.

Το θέμα αυτό ανοίγει μια πανδώρα για ερωτήματα σχετικά με τον έλεγχο και την ευθύνη: Ποιος εγγυάται ότι αυτά τα κουνούπια μεταφέρουν εμβόλια και όχι επιβλαβείς παθογόνους παράγοντες; Η δυνατότητα ελέγχου του τι ακριβώς εισάγουν τα κουνούπια στον οργανισμό μας φαίνεται να είναι πολύ προβληματική. 

Tags
Back to top button