Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Ο λόγος που τα ελληνικά αγάλματα απεικονίζονται με μικρά μόρια

Τα αρχαιοελληνικά αγάλματα αναπαριστούσαν ρωμαλέους άνδρες, ωστόσο αν παρατηρήσει κανείς καλά, θα δει ότι τα περισσότερα έχουν μικρά μόρια. Έτσι, ίσως κάποιοι να είχαν την απορία: «γιατί αφού αναπαριστούν άντρες με δύναμη και μύες, τα γεννητικά τους όργανα να είναι μικρά;».

Μια γυναίκα αποφάσισε να δώσει μια απάντηση γι’ αυτό, με ένα βίντεο στο TikTok, το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε viral.

Η νοστιμότερη συνταγή γλυκού από την Αρχαία Ελλάδα - Το έτρωγαν για πρωινό

Ο συμβολισμός

Η Ρούμπι Ρέιν ανακάλυψε τα εξής: Στην εποχή της αρχαίας Ελλάδας, τα γεννητικά όργανα όπως αυτά απεικονίζονται στα αγάλματα, τα «μικρού μεγέθους» ας τα πούμε, συμβολίζουν την αρετή, το ήθος του καλού πολίτη, τον αυτοέλεγχο, τη σοβαρότητα.

Από την άλλη, το να διαθέτει ένας άντρας «μεγάλο» γεννητικό όργανο, ήταν κάτι που συμβόλιζε τη λαιμαργία, το ακόρεστο πάθος, την πλήρη υπερβολή. Ήταν ένας τύπος ανθρώπου που σίγουρα θα απέφευγαν όλοι οι νουνεχείς, ηθικοί πολίτες της Αθήνας.

Μάλιστα, οι Έλληνες συχνά παρουσίαζαν κοροϊδευτικά τους εχθρούς τους, όπως τους Αιγύπτιους, με γλυπτά σατιρικού χαρακτήρα ή με χαρακτήρες σε σατιρικές παραστάσεις, που είχαν κατά κύριο λόγο, τεράστια πέη.

Tags
Back to top button