Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο υποβρύχιος τρόμος της Γαλλίας: Επιτυχής εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Μ51

Με την ένταση στη Μεσόγειο αλλά και τη Βαλτική να αυξάνεται συνεχώς, το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας προέβη σε μία δοκιμή που το καθιστά τον αδιαφιλονίκητο κυρίαρχο στις θάλασσες. 

Το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας χαρακτήρισε επιτυχή την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Μ51 που μπορεί να μεταφέρει πυρηνικά από υποβρύχιο.

Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποίησε πως πραγματοποίησε με «επιτυχία» εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Μ51 από υποβρύχιο στον Ατλαντικό ωκεανό, εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.

Την εκτόξευση του πυραύλου παρακολούθησαν τόσο οι γαλλικές όσο και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ εκτός από «επιτυχής» χαρακτηρίστηκε και ως «απαραίτητη για τη γαλλική πυρηνική αποτροπή» και τη γαλλική κυριαρχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Le Téméraire είναι το δεύτερο παλαιότερο από τα τέσσερα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων κατηγορίας Triomphant, που η λειτουργία του ξεκίνησε το 1998. Καθένα από τα υποβρύχια μπορεί να μεταφέρει 16 βαλλιστικούς πυραύλους.

Ο πύραυλος M51 μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο μεταξύ έξι και 10 πολλαπλών ανεξάρτητα στοχευόμενων πυρηνικών κεφαλών επανεισόδου (MIRV), που σημαίνει ότι κάθε σκάφος Triomphant θα μπορούσε ενδεχομένως να πραγματοποιήσει 160 ξεχωριστές πυρηνικές επιθέσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Ένωση Ελέγχου Όπλων, μια μη κυβερνητική ομάδα που εδρεύει στις ΗΠΑ, το Παρίσι διαθέτει μόλις 300 πυρηνικές κεφαλές για χρήση.

Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε από την πλευρά του πως, δεν υπήρχε πυρηνική κεφαλή στο δοκιμαστικό πύραυλο στην εκτόξευση της Παρασκευής.

Λίγες μέρες πριν από τη δοκιμή, το υποβρύχιο Le Téméraire εντοπίστηκε να εγκαταλείπει το λιμάνι με τεράστιες κεραίες προσαρτημένες, με ορισμένους παρατηρητές να σημειώνουν πως τέτοιου είδους κεραίες χρησιμοποιούνται για δοκιμές πυραύλων.

​Για «επιτυχία» έκανε λόγο η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλόρενς Πάρλι, αναφέρθηκε στην επιτυχία της δοκιμής στο Twitter, λέγοντας ότι η επιτυχία «αποδεικνύει την τεχνολογική μας αριστεία και την προσήλωσή μας στη γαλλική κυριαρχία. Συγχαίρω όλους εκείνους των οποίων η δέσμευση έφερε την επιτυχία σε αυτό το τεστ. Η συμμετοχή τους είναι απαραίτητη για τη γαλλική πυρηνική αποτροπή και για την κυριαρχία μας» ανέφερε.

Σύμφωνα με τους Γάλλους παρατηρητές άμυνας, ο πύραυλος ταξίδεψε 3.700 μίλια για να προθαλασσωθεί στη δυτική Θάλασσα του Σαργκάσο, περίπου 400 μίλια βόρεια του Πουέρτο Ρίκο.

Περίπου την ίδια στιγμή με τη δοκιμή, η υπηρεσία παρακολούθησης αεροπλάνων, Aircraft Spots, σημείωσε πως εντόπισε δύο αεροσκάφη ηλεκτρονικής παρακολούθησης, κοντά στην τοποθεσία προσθαλάσσωσης: ένα γαλλικό Falcon 50 και ένα αμερικανικό RC-135S Cobra Ball, με το αμερικανικό σκάφος να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παρακολούθηση πυραύλων.

Σύμφωνα με το Defense News, αυτή ήταν μόνο η ένατη εκτόξευση ενός M51, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2006.

Tags
Back to top button