Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο φονικός ρωσικός συνδυασμός Su-30SM με πυραύλους R-77-1 Vympel θα καταρρίπτει κάθε ουκρανικό F-16 από 100 χλμ μακριά

Ένα νέο βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας υποδεικνύει πως οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις (VKS) χρησιμοποιούν μαζικά τον πύραυλο αέρος-αέρος R-77-1 Vympel. Πριν από την δημοσίευση αυτού του βίντεο αναρτήθηκε άλλο υλικό που έδειχνε ένα εκσυγχρονισμένο μαχητικό Su-30SM (Flanker-C στο ΝΑΤΟ) εξοπλισμένο με δύο τέτοιους πυραύλους κάτω από τις πτέρυγές του.

«Μακρόν πρόσεχε» λέει ο Πούτιν και διατάζει πυρηνικές ασκήσεις σε απόσταση αναπνοής από την Ουκρανία

Φονικός Συνδυασμός Su-30SM με R-77-1

Σπάνια βλέπουμε σε βίντεο ρωσικά μαχητικά τύπου Su-30SM εξοπλισμένα με τους πυραύλους Vympel. Τελευταία φορά που αναρτήθηκε σχετικό υλικό ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, για αυτό και το νέο βίντεο κίνησε το ενδιαφέρον των παρατηρητών στο διαδίκτυο.

Τόσο το νέο βίντεο με το Su-30SM και τους πυραύλους R-77-1 όσο και το προηγούμενο βίντεο που έδειχνε αυτόν τον συνδυασμό αεροσκάφους και πυραύλων καταγράφηκαν στην ρωσική αεροπορική βάση Yeysk στην περιοχή Κρασνοντάρ. Η βάση αυτή βρίσκεται στην ακτή της Θάλασσας Αζόφ και φιλοξενεί αρκετά βομβαρδιστικών των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.

Όσο πλησιάζουμε το φετινό καλοκαίρι, τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε στην άφιξη των πρώτων δυτικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 στην ουκρανική πολεμική αεροπορία. Δεδομένου αυτού, η δημοσίευσε του βίντεο από την Μόσχα δεν είναι τυχαία. Ο συνδυασμός Su-30SM με πυραύλους αέρος-αέρος R-77-1 Vympel θα είναι ένα από τα όπλα που θα χρησιμοποιήσει το Κρεμλίνο κατά ουκρανικών F-16 πάνω από το ουκρανικό έδαφος. Ο Vympel είναι ένας από τους πιο προηγμένους πυραύλους στην κατηγορία του σε όλον τον πλανήτη.

Οι ειδικοί είναι βέβαιοι πως ρωσικά μαχητικά Su-30 και Su-35 μπορούν να εξουδετερώσουν τα τωρινά μαχητικά MiG-29 και Su-27 του Κιέβου, ωστόσο πολλοί Δυτικοί θεωρούν πως τα αεροσκάφη της Μόσχας θα δυσκολευτούν να καταστρέψουν τα μελλοντικά F-16 των Ουκρανών. Στην πραγματικότητα, μόνο μία πραγματική αερομαχία θα μπορούσε να αποδείξει εάν πράγματι ένα ρωσικό Su-30 ή Su-35 μπορεί να καταρρίψει σχετικά εύκολα ένα ουκρανικό F-16. Φυσικά, μόνο υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορέσουμε να δούμε και την αποτελεσματικότητα του πυραύλου R-77-1 Vympel έναντι των δυτικών μαχητικών.

«Ανάσταση» στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας; Ρωσικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν θα στείλει 12 πυροβόλα Firtina στην Ουκρανία

Όσον για τον ίδιο τον πύραυλο, να σας ενημερώσουμε πως ο R-77-1 Vympel (RVV-SD) είναι ένας πύραυλος αέρος-αέρος μεσαίου βεληνεκούς που αναπτύχθηκε από την Ρωσία. Συγκρίνεται με τον αμερικανικής προέλευσης πύραυλος αέρος-αέρος AIM-120 AMRAAM, αφού σχεδιάστηκαν για τον ίδιο ρόλο. O R-77-1 ξεχωρίζει για το υπερσύγχρονο ενεργό σύστημα πλοήγησης με ραντάρ που διαθέτει, το οποίο του επιτρέπει να πλήττει με ακρίβεια στόχους ακόμη και 110 χιλιόμετρα μακριά.

 

Tags
Back to top button