Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Ερντογάν προσπάθησε να πληρώσει πρώην σύμβουλο του Τραμπ για να του παραδώσουν τον Γκιουλέν

Ο ειδικός σύμβουλος Ρόμπερτ Μιούλερ διερευνά το κατά πόσο, ο πρώην σύμβουλος Eθνικής Ασφάλειας, του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν, συμμετείχε σε σχέδιο μεταφοράς με τη βία, του Φετχουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, με αντάλλαγμα εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Wall Street Journal και όπως αναπαράγει το Reuters.
 

Το φερόμενο σχέδιο προέβλεπε ότι ο Μάικλ Φλιν και ο γιος του, Μάικλ Φλιν Τζούνιορ, θα λάμβαναν έως 15 εκατομμύρια δολάρια ως αμοιβή προκειμένου να παραδώσουν στις τουρκικές Αρχές τον Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το σχέδιο προέκυψε κατά τη διάρκεια της ευρύτερης έρευνας του Μούλερ σχετικά με ενδεχόμενη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Δεν είναι γνωστό πόσο προχωρημένες ήταν οι φερόμενες συζητήσεις, όμως την περίοδο εκείνη ο Τραμπ ετοιμαζόταν να ορκιστεί πρόεδρος και ο κ. Φλιν ήδη προοριζόταν για τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας.

Ο κ. Φλιν παραιτήθηκε από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας μόλις 24 ημέρες αφότου ανέλαβε τη θέση, αφότου παραδέχτηκε ότι είχε παραπληροφορήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με επικοινωνίες που είχε με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον 76χρονο ιμάμη ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου και πιέζει διαρκώς την Ουάσιγκτον για την έκδοσή του. Οι αμερικανικές Αρχές ωστόσο αντιτείνουν ότι τα στοιχεία που τους έχει αποστείλει η τουρκική πλευρά δεν επαρκούν για να εγκριθεί δικαστικά η έκδοση. Ο ίδιος ο Γκιουλέν αρνείται κάθε εμπλοκή.

Tags
Back to top button