Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Εμμ. Μακρόν ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντά του - Διόρισε νέο προσωπάρχη στο Ελιζέ και διπλωματικό σύμβουλο (φωτό, βίντεο) (upd)

Ο Εμμανουέλ Μακρόν ανέλαβε σήμερα τα προεδρικά του καθήκοντα στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, μετά την προεδρική εκλογή του στις 7 Μαΐου.  Μετά την άφιξή του στο προεδρικό μέγαρο, ο Μακρόν είχε ιδιωτική συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.  

Στην συνάντηση αυτή, ενημερώθηκε για κρατικά θέματα, ενώ του επιδόθηκαν και οι κωδικοί πρόσβασης στο σύστημα των γαλλικών πυρηνικών όπλων.

Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας  διόρισε τον νέο προσωπάρχη του προεδρικού μεγάρου και τον διπλωματικό σύμβουλό του

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν διόρισε σήμερα τον Αλεξίς Κολέ στη θέση του γενικού γραμματέα (προσωπάρχη) του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, την κορυφαία θέση της προεδρίας.  Ο Κολέ, ένας 44χρονος απόφοιτος της γαλλικής σχολής δημόσιας διοίκησης ENA, στην οποία φοιτά η γαλλική ελίτ, ήταν προσωπάρχης του Μακρόν όταν ο νυν πρόεδρος ήταν υπουργός Οικονομίας και είχε δουλέψει προηγουμένως και για το υπουργείο Οικονομικών, ως αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του τότε υπουργού Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Φιλιπ Ετιέν, 61 ετών, πρώην πρεσβευτής στο Βερολίνο και επίσης απόφοιτος τηςENA, διορίσθηκε στη θέση του διπλωματικού συμβούλου του προέδρου, έγινε γνωστό από το προσωπικό του Μακρόν.  Ο Μακρόν θα διορίσει αύριο τον πρωθυπουργό και η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί την Τρίτη, σύμφωνα με πηγή.

Και επίσημα πλέον, ο Εμάνουελ Μακρόν είναι πρόεδρος της Γαλλίας, καθώς ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στο μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο 39χρονος έφτασε νωρίς το πρωί στο προεδρικό μέγαρο και είχε μακρά συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ. Στη συνέχεια, ο τελευταίος αποχώρησε από εκεί και ο Λοράν Φαμπιούς, πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου ανακήρυξε τον Μακρόν πρόεδρο.

Μετά την άφιξή του στο προεδρικό μέγαρο, ο Μακρόν είχε ιδιωτική συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Στο μέγαρο των Ηλυσίων βρέθηκε όπως ήταν φυσικό η Μπριζίτ Μακρόν, η οποία είχε φτάσει λίγο νωρίτερα από τον πρόεδρο, αλλά και οι κόρες της.

Η αδερφή του Μακρόν, Εστέλ, με τον σύζυγο και τα παιδιά της

Η θετή κόρη του Μακρόν, κόρη της Μπριζίτ, Τιφέν, με τον σύζυγό της

Η άλλη θετή κόρη του Μακρόν, με τον σύζυγο και τα παιδιά της

Η συνάντηση με τον Ολάντ

Φτάνοντας στο μέγαρο των Ηλυσίων, ο Μακρόν περπάτησε αργά πάνω στο κόκκινο χαλί επιθεωρώντας ένα απόσπασμα της Προεδρικής Φρουράς, πριν τον υποδεχθεί ο Ολάντ στο πλατύσκαλο. Αντάλλαξαν μια χειραψία μερικών δευτερολέπτων και ο απερχόμενος πρόεδρος, χαμογελώντας, έβαλε για λίγο το χέρι του στον ώμο του διαδόχου του.

Η μεταξύ τους συνάντηση κράτησε για αρκετή ώρα. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το σχόλιο που έκανε στο Twitter η δημοσιογράφος του Guardian Κιμ Γουίλσερ. «Ακόμη περιμένουμε. Ο Μακρόν και ο Ολάντ συζητούν για ό,τι είναι αυτό που συζητούν οι πρόεδροι. Κώδικες πυρηνικών, πολεμικό καταφύγιο. Ή ποδόσφαιρο!», έγραψε.

Στη συνάντηση, ο Ολάντ ενημέρωσε τον Μακρόν για κρατικά θέματα και του παρέδωσε τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα των γαλλικών πυρηνικών όπλων.

Η αποχώρηση του Ολάντ

Επειτα από τη συνάντηση, ο Ολάντ επιβιβάστηκε σε ένα «ταπεινό», όπως το χαρακτήρισε το BBC, Citroen και αποχώρησε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Νωρίτερα, πριν φτάσει ο Μακρόν, ο Ολάντ είχε βγει για λίγο στο μπαλκόνι, απολαμβάνοντας για τελευταία φορά τη θέα από εκεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button