Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο εισαγγελέας ζητεί παραπομπή του ζεύγους Παπαντωνίου για «ξέπλυμα» χρήματος

Εδώλιο «δείχνει» ο εισαγγελέας στον Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγό του


Στο «σκαμνί» ζητεί να καθίσουν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, που με την πρότασή του ζητά την παραπομπή του ζεύγους σε δίκη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η υπόθεση αφορά σε «δώρο» ύψους 2.835.197 ελβετικών φράγκων το οποίο φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός από την «THALES NEDERLAND B.V.», προκειμένου να ανατεθεί στη Γαλλική εταιρεία το 2003 ο εκσυγχρονισμός των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Πάντως κατά την δικογραφία, ο κραταιός άνδρας του ΠΑΣΟΚ φέρεται να διατηρούσε το παράνομο χρήμα εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποκρύπτοντάς το από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή στην Ελλάδα. Μάλιστα, εμφανίζεται να ενήργησε από κοινού με τη σύζυγο του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία είχε κριθεί επίσης προφυλακιστέα μετά την απολογία της στους ανακριτές κατά της διαφθοράς, αλλά αφέθηκε ελεύθερη τον Μάρτιο του 2019 με περιοριστικούς όρους.

Ρόλο «κλειδί» στην υπόθεση φέρεται να είχε επιχειρηματίας, φίλος του ζευγαριού, ο οποίος απολογούμενος παραδέχθηκε πως έβγαλε το 2002 και το 2003 ποσό ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό του πρώην υπουργού στην Ελβετία. Είχε ισχυριστεί, όμως, πως δεν γνώριζε την παράνομη προέλευσή τους αλλά πίστευε πως ήταν νόμιμα έσοδα του πρώην υπουργού. Πλέον, το «μπαλάκι» βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει τελικά αν θα υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση ή με βούλευμά του θα απαλλάξει το ζευγάρι.

Tags
Back to top button