Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Βρετανός ΥΠΑΜ κατηγορεί ευθέως τη Ρωσία για το θάνατο της 44χρονης από το Novichok: «Διέπραξε έγκλημα»

«Η Ρωσία διέπραξε μια επίθεση η οποία απέφερε το θάνατο μιας Βρετανίδας», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον, συνδέοντας ευθέως τη Μόσχα με τη δηλητηρίαση μιας 44χρονης γυναίκας με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Γουίλιαμσον απαντούσε σε ερωτήσεις στο κοινοβούλιο για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί μετά τον θάνατο της Ντον Στέρτζες την Κυριακή.

«Η απλή πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία διέπραξε μια επίθεση σε βρετανικό έδαφος που οδήγησε στο θάνατο μιας Βρετανίδας. Πρόκειται για κάτι για το οποίο πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θα ενωθεί μαζί μας για να το καταδικάσει», σημείωσε.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η Στέρτζες άγγιξε κάποιο αντικείμενο που είχε μολυνθεί με Νόβιτσοκ, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σημείο όπου δηλητηριάστηκαν, τον περασμένο Μάρτιο, ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια. Το Λονδίνο επιρρίπτει στη Ρωσία την ευθύνη για την επίθεση στους Σκριπάλ.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να πει αν το Νόβιτσοκ από το οποίο δηλητηριάστηκε η Στέρτζες και ένας 45χρονος φίλος της προερχόταν από την ίδια παρτίδα με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των Σκριπάλ.

Tags
Back to top button