Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη θέση του προέδρου της Bundestag - Δείτε LIVE

Με τη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Bundestag να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πιο πιθανός νικητής αναμένεται να είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Για την εκλογή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαιτούνται 355 ψήφοι έναντι 709.

Ο βετεράνος της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας με 45 χρόνια στη φαρέτρα του, σε λίγη ώρα, θα είναι και με τη «βούλα» πρόεδρος της 19ης γερμανικής Βουλής.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Bundestag, στην οποία συμμετέχουν 709 βουλευτές - αριθμός ρεκόρ- το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών θα αναλάβει τη ηνία της ομοσπονδιακής Βουλής και θα βρεθεί αντιμέτωπο με το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD κατόπιν ψηφοφορίας.

Ο Σόιμπλε αναμένεται να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία.

Στη σύνθεσή της υπάρχουν πολλά αξιοσημείωτα, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι ύστερα από σχεδόν 70 χρόνια στα έδρανα κάθεται για πρώτη φορά ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα,η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), με κοινοβουλευτική δύναμη 92 βουλευτών. 

Κι ενώ η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Bundestag είναι σε εξέλιξη, όταν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) ανακοίνωσαν το όνομα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μόνο το κόμμα της Μέρκελ και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες άρχισαν να χειροκροτούν.

Από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών σιωπή...

Και από το κόμμα των Πρασίνων μόνο η συμπρόεδρος του κόμματος Κάτριν Γκέρινγκ Εγκαρντ άρχισε να χειροκροτεί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild». 

Άκρως εντυπωσιακή και συγκινητική είναι η φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει εργαζομένους του υπουργείου Οικονομικών να αποχαιρετούν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχηματίζοντας το μηδέν.

Το μηδέν σχημάτισαν περίπου 400 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών φορώντας μαύρα κοστούμια για να συμβολίσουν το μεγάλο επίτευγμα στην εποχή Σόιμπλε: τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τον οποίο στη Γερμανία αποκαλούν και «μαύρο μηδενικό». 

Δείτε τη διαδικασία του γερμανικού κοινοβουλίου:

Tags
Back to top button